MENÜ
Erzurum 13°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yıldızkent’in Sorunlarıyla Kimse İlgilenmiyor..
Zülküf Usanmaz
YAZARLAR
30 Eylül 2012 Pazar

Yıldızkent’in Sorunlarıyla Kimse İlgilenmiyor..

Sözlü olarak dile getirilmesine ve medya vasıtasıyla herkese duyurulmasına rağmen Yıldızkent’in hayati öneme haiz sorunları çözülemiyor.
Daha tuhafı kimse ilgilenmiyor:
* Daha önce medyada dile getirildiği halde, Vilayet tarafından bir girişim olmadı.
*Kent içi yollardan ve toplu taşımadan yasal olarak sorumlu olan Büyükşehir Belediyesi ilgilenmiyor,
*İlçe Belediyesi olarak Palandöken Belediyesi ellinden geleni yapıyor ama çok önemli olan aşağıdaki konulardan uzak duruyor,
*Sorunların oluştuğu yörede yaşayan halk, kendi içinde büyük bir öfkeyle dövünüp duruyor ama ilgili makamlar nezdinde gıkı çıkmıyor,
* Osman Gazi Mahallesi çok büyüdüğü için mahalle muhtarı, kontrol ve denetimde yetersiz kalıyor,
ÖRNEKLER
Sorunlardan Örnek: 1-Alpaslan Türkeş Bulvarı’nın Hacı Selim Efendi Cami’inin önünde 4 yolun birleştiği kavşakta çok yoğun yaya geçişi yaşanıyor. Hele namaz vakitlerinde cemaatin geçişi, okul saatlerinde TOBB İlköğretim okulunun öğrencileri bu kavşağı kullanırken yaşanan koşuşturma ve curcunayı görmelisiniz..
Süratle geçen araçlar arasından zikzaklar çizerek geçmeye çalışan yetişkinlere ve çocuklara acımamak elden değil..Daha ihtiyatlı olanlar ise karşıdan karşıya geçmek için dakikalarca beklemek zorunda kalıyor, Bölge Araştırma hastanesine doğru akan trafik veya aksi istikametten bu bulvarı dolduran araçlar, çok suratlı ve çok yoğun seyrettikleri için her yıl burada birçok trafik kazası yaşanıyor ve birçok vatandaşın canına mal oluyor..Araçları yavaşlatacak veya durduracak bir önlem bulunmadığı gibi yayaları koruyacak hiçbir tedbir de alınmamıştır. Eminim ki kazalara ait istatistiki bilgiler Emniyet Müdürlüğümüzde vardır.
İşte bu noktaya Büyükşehir Belediyesi eğer geçit yapmıyor veya başka tedbir almıyorsa, bunu Palandöken Belediyesinin yapması gerekirdi.
Örnek: 2-Yıldızkent’te kaç adet minibüs çalışıyorsa tamamı ile Büyükşehire ait otobüslerden ve halk otobüslerinden( G-7’lYer) Yıldızkent’in üst kısmından 10 katlılara kadar çok dar bir( U) çizerek girip çıkıyorlar..Asıl Yıldızkentin yüzde 90’ı bu güzergahın dışında..
Büyükşehirde Ulaşım Daira Başkanına soruyorum: Minibüsleri Bölge Hastanesine kadar veya en az orta yola( Yenişehir’i yatay olarak Yıldızkent’e bağlayan bulvar ) kadar niye indirmiyorsunuz?
-Efendim,Minibüsçüler odası için yapılan yönetmelik mani..
-Yönetmeliği Belediye meclis kararıyla değiştirin..!
-................
-Peki, G7 Otobüsler ile bütün minibüsler aynı güzergahı kullanıyorlar..G7 otobüslerini hiç olmazsa orta yola kadar indirmesini, Sosyal Bilimler Lisesinin önünden geçmesini ve eski güzergahına bu şekilde ulaşmasını ve turunu tamamlamasını sağlasak olmaz mı? Karşılıklı olarak G7’leri bu güzergâhta kullanırsak büyük rahatlık sağlanmış olmaz mı dedim.
-Sizi anladım..Çok güzel bir fikir, toplantıda da açıklayacağım.Ama kabul olacağı hakkında sana garanti veremem..
Örnek: 3-Osmangazi Mahallesi bir muhtar tarafından idare edilemeyecek kadar büyük bir mahalle..Nüfus miktarını ve hane sayısını maalesef veremeyeceğim, mutlaka nüfus müdürlüklerimizde ve TÜİK’te bu veriler vardır. Ama konumu itibarıyla 15 milyon nüfuslu İstanbul’un bir vali tarafından idare edilmesi gibi bir tabloya sahip..Eğer imkanı varsa O.Gazi Mahallesini iki mahalleye bölmek suretiyle herkesin muhtara ulaşabileceği bir konuma getirmek bütün mahallenin ortak dileği…
Benden söylemesi..!
 
 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Muhammad
 29 Eylül 2012 Cumartesi 12:33
Yazarın bahsettiği kavşak gerçekten çok yoğun yaya ve araç geçiş oranına sahip. Özellikle bu kavşaktan içeri girilerek eczanelere, sağlık ocağına ve düzgün markete ulaşılmasına imkan sağladığından zaten yoğun olarak kullanılıyor. Ancak civar sakinleri olarak bizleri tedirgin eden küçücük çocuklarımızın trafiğin en kalabalık olduğu mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde okula gidiş gelişte bu kavşağı kullanmak zorunda olmalarıdır. Geçen sene aynı kavşakta camiye gitmek için burayı kullanan bir amcamız araç altında kalarak can verdi. Bizlerden ve çocuklarımızdan yaklaşık 400 m ötedeki ışıkları kullanmamızı tavsiye ediyorlar. Bu sorunu görmezden gelerek şurdan geçin burdan geçin önerilerinde bulunuyorlar. Lütfen herkesin haykırarak dikkat çektiği bu soruna birileri daha ölmeden acilen kış gelmeden önlem alın, kulaklarınızı tıkayıp, ekmek bulamıyorsanız pasta yiyin demeyin.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi