MENÜ
Erzurum 12°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adamlar Meğer Çoooktan Röntgenimizi  Çekmişler..
Zülküf Usanmaz
YAZARLAR
19 Ağustos 2012 Pazar

Adamlar Meğer Çoooktan Röntgenimizi Çekmişler..

Benim namazımdan, orucumdan, zekatımdan sana ne kardeşim..Ben senin papana, papazına, kilisene, kiliseye gidenlerine, dini ayin yapanlarına karışıyor muyum? Veya Hıristiyan ülkelerinden herhangi birisini, senin bizi mercek altına aldığın gibi mercek altına alıyor muyuz?
Oldum olası sizler, 
-Sosyolojik olarak bizi ölçütünüz,
-Ekonomik olarak bize hegemonya uyguladınız..Dolar, avro ile Liramızın belini kırdınız, tarım ve endüstri ürünlerimize kota uyguladınız, ticaretimizi sınırlandırdınız, ellinizden ne geliyorsa bu konu da bize kötülük olarak yaptınız..!,
-Jeolojik olarak ve stratejik olarak bizimle alakalı bütün hesaplarınızı kendi çıkarlarınıza göre yaptınız, çeşitli dalaverelerle aklımızı başımızdan aldınız ve hep yanlış yönlendirdiniz..Asla dost olmadınız..!
-Yer altı ve yerüstü zengin kaynaklarımızı gelecek hesaplarınız için gizli planlarını yaptınız: Çocukken Batman’a gitmiştim. Gece dağlarda öbek öbek ve çok sayıda yanan ateşleri sordum. Onlar yabancı petrol arama şirketleri dediler. Çocuk aklımla “ petrol bizim, arayan onlar öyle mi “ demiştim.
-Ülkemiz coğrafyasının altında ve üstünde ne varsa hepsinin tomografisini çekerek arşivlerinize aldınız. Meğer halkımızın maddi ve manevi tomografisini de çekmişsiniz..Bundan haberimiz  bile olmamış...
Daha bu son günlerde basınımızda yer alan CIA’nın ülkemiz nüfusuyla ilgili güncelleştirilmiş rakamla TÜİK’in rakamları arasındaki 5 milyon farkın iddialara konu olmuş olması
Aşağıda “ Dünya Haberleri “ sitesinden tercüme ederek aynen aktardığım haber, buna örnek olarak çok ilgi çekicidir.                                               
Dünya Haberleri sitesinden… 10-Ağustos 2012 Cuma günü
“Amerika’nın bir şirketi, kamuoyu araştırmasını yaparak Türk Halkının yüzde 27’si günlük namazlarını tam olarak kıldığını tespit etti, yüzde 84’ü ise Ramazan orucunu tuttuğunu ve halkın yüzde 23’ü ise hayatında bir sefer olsun camiye hiç gitmemiş olduğunu belirledi.
Amerika’nın tanınmış PEW Şirketi, 39 İslam ülkesinde Müslümanlar arasında yapmış olduğu kamuoyu araştırmasının şaşırtıcı sonuçlarını açıkladı.
DİN
Araştırmaya göre Türk Halkının yüzde 67’si için din, insan hayatında büyük önem taşıdığını ifade derken, yüzde 21’ınde ise din, insan hayatında az önem taşıdığını belirtmiştir. Çok küçük bir azınlık olan yüzde 3’ü ise din, insan hayatında hiçbir önem taşımaz diye cevap vermiştir.
Yine araştırma sonuçlarına göre Türk Halkının yüzde 84’ü Ramazan orucunu tutarken, yüzde 72’si zekâtını verir ve yüzde 43’ise namaz kılar. Ancak bunun yüzde 27’si günde 5 vakit namazını tam olarak kılarken yüzde 15’i ise günde sadece bazı vakitlerini kılar.
Diğer tarafta Türk Halkı, haftada bir sefer de olsa camiye gitmeye gayret gösterenlerin oranı yüzde 44 iken, hayatında hiç camiye gitmemiş olanların oranı ise yüzde 23’dür.
Türk Halkının yüzde 72’si ise Kur’an okur.
Kamuoyu araştırma sonuçlarına göz attığımız zaman İslam ülkeleri arasında namaz kılanların en yüksek oranına Afrika’nın  Büyük Sahra Ülkelerinde rastlarız..Örneğin Gana’da namaz kılanların oranı yüzde 94, Kamerun’da yüzde 95, Nijerya’da yüzde 90 ve Senegal’da yüzde 87 ye ulaşmıştır.”
Aynı şeyleri biz onlar için yapmaya kalkışsak.. Ne mümkün..!
 
 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi