MENÜ
Erzurum 18°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şükrüpaşa’ya ve Hilalkente İmam-Hatip…
Zülküf Usanmaz
YAZARLAR
28 Ekim 2012 Pazar

Şükrüpaşa’ya ve Hilalkente İmam-Hatip…

Kurban bayramından iki gün önce Erzurum İmam-Hatip Liseleri mezunları ve Mensupları Derneği ( ERZİMDER ), Hasırhan İş Merkezinde olan yeni hizmet binasının açılışını yaptılar. Açılışa şehir dışından Türkiye İmam-Hatip Mezunları ve mensupları Derneği (ÖNDER ) Genel Başkanı Dr. Hüseyin KORKUT, Yardımcısı Fatih Başçı katılırken milletvekillerimizden Cengiz Yavilioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Sivil Toplum Kuruluşlarından birçok dernek ve vakıf başkanları, bazı resmi kuruluş idarecileriyle çok sayıda mezun ve mensup katıldı.
Açılış töreni oldukça renkli ve görkemliydi.
Törende Konuşmalar yapıldı. Sunum konuşmasını yapan ERZİMDER Başkanı Zülküf Usanmaz ise önemli hususlara vurgular yaptı. Konuşmasında, “ Geçen yıl Erzurum merkezinde İmam-Hatip okulu sayısı sadece 2 iken, bu yıl orta kısmının açılmasıyla sayı 7’ye çıkmış.. Yine geçen yıl Erzurum İl ve ilçelerindeki toplam öğrenci sayısı 3 bin756 iken bu yıl 3601 artışla 7356 öğrenciye yükselmiştir.
Ülke genelinde ise, 1104 yeni İmam-Hatip Ortaokulu açılmış, bunun 733’ü müstakil İmam-Hatip Ortaokulu olarak açılmış, geriye kalanı ise mevcut İmam-Hatip liselerinin bünyesinde açılmıştır. Yeni açılan İmam-Hatip ortaokullarına 110 bin öğrencinin kaydı yapılmıştır.
Ancak bu öğrenci sayısı, bu yıl ortaokullara yapılan genel kayıtlar içinde sadece yüzde 9’unu teşkil eder. Yanı bu yıl ortaokullara kayıt yaptıran her 100 öğrenciden 91’ı diğer ortaokullara,  9’u ise İmam-Hatip ortaokuluna kayıt yapmıştır.
Dolaysıyla kamuoyunda İmam-Hatip okulları hakkında yürütülen menfi propagandanın aslı astarı yoktur. İmam-Hatip okullarına kayıt olmak üzere hiç kimse zorlanmamış ve kimse işini gücünü bırakıp İmam-Hatip okullarına kitle halinde akın etmemiştir..!
Diğer tarafta 15 yıl aradan sonra İmam-Hatip okullarının orta kısmı açılınca yer yer bina sıkıntısı doğmuştur. Örneğin Erzurum’da bazı semtlerde birden fazla İmam-Hatip Okulu açılmışken şehir merkezinden ve İmam-Hatip okullarından uzak semtlerde de İmam-Hatip okulları açılmamıştır.
ŞÜKRÜPAŞA VE HİLALKENT
Şehrin kuzey tarafında yer alan Şükrüpaşa Mahallesi son 30 yılın en çok gelişen bir mahallesi..Önceki dönemde bu mahalle ve çevresindeki mahallelerle birlikte K.Karabekir Belediyesinin hizmet alanını oluştururdu. Nüfusu 70 binin üzerindeydi. Bununla birlikte kapanan Dadaşköy ve Dumlu Belediyelerinin alanını ve nüfusunu da katarsanız yaklaşık 100 bin nüfusun yaşadığı bu alanda ne lise, ne de ortaokul düzeyinde İmam-Hatip Okulu bulunmuyor.
Hilalkent ise, bir özel proje kenti..5 bin konutluk proje..Kesin sayısını bilemiyorum ama konutu yapılmış yıllardır içinde oturan aile sayısı 2000’ının üzerinde..Yıldan yıla nüfusu hızla yükselme gösteren bir semt..Ve bu iki semtin arasında geniş sanayi mahallesi ve diğer yerleşim alanları bulunuyor..
Bu alanda ikamet edip çocuklarını İmam-Hatip okulunda okutmak isteyen ailelerin şikayetleri  had safhada.. En az iki araçla ulaşabildikleri en yakın İmam-Hatip okulları kız öğrenciler için Palandöken ilçesi Palandöken Belediyesinin çevresindeki okullar..Veya Atatürk Üniversitesi bitişiği merkez İmam-Hatip okuludur. Her ikisi için de Erzurum kış şartlarında “  Taaa oradan oraya öğrenci göndermek  imkansız.. “ diyeceklerini görür gibiyim!..
ÇARE
Bir an önce birisi İmam-Hatip lisesi olarak, diğeri İmam-Hatip ortaokulu olarak okul açılması bir temmeniden ziyade tam bir zorunluluk..Bu alanda bulunan her düzeyde ve branştan okullar yanında artık İmam-Hatip okulu da olmalıdır.
Bu talep burada yaşayan insanların vazgeçilmez talebidir; her kademedeki sorumlu ve yetkiliye saygıyla arz olunur..!

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 KAHVECİ
 28 Ekim 2012 Pazar 23:43
SAYIN ERZİMDER BAŞKANIM. BU sene bakanlık kararı ile düz liseler kalkacağı için hilalkentte bir düz lise var.gayret edin onu düz liseden ihl ye çevirtin arazisi ve bahçesi çok uygun hatta yanına yatılı için arsa bile var.k3 olduğu için sanayi ve şükrüpaşada buraya gelir çok uygun olur.şimdiden bakanlık düzeyinde girişmde bulunup hilakent lisesi ihl ye dönüşebilir.hilalkente yukarıda toki nin yanında ki arsada da ihl ortaokulu yaptırılıp açılabilir.hatta bir zengnin arsa bulursanız okul yaparım dediğini milli eğitimden duymuştum.bilginize saygılar sunarım.vali beyinde konuya ilgili olamsı gerekir tabi.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi