MENÜ
Erzurum
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ÖNDER İmam-Hatiplilere Artık Tam Çatı..
Zülküf Usanmaz
YAZARLAR
9 Aralık 2012 Pazar

ÖNDER İmam-Hatiplilere Artık Tam Çatı..

Türkiye İmam-Hatip mezunları derneği artık en büyük sivil toplum kuruluşlarımızdan birisi.. yaklaşık 60 yıllık bir geçmişe sahip olan bu okullar, artık tek çatı altında örgütleniyor; o da “ İmam “ anlamında olan  Önder’dir.. Önder, Kızılay, Yeşilay ve İlim Yayma Cemiyeti gibi “ Kamu yararı “na çalışan ender kuruluşlarımızdan biri,Ulusal, katılımcı ve büyük bir sivil toplum kuruluşu veya projesi..Kamu yararına ilişkin karar bilindiği üzere Bakanlar Kurulu  tarafından verilir..
Önder kimseye karşı değil,aksine ülkede barış için, ülkede huzur için hatta önderlik ettiği camiasını daha aktif, daha dolu ve daha bilgili ve becerikli olarak yetiştirerek ülkenin ve milletin hizmetine sunmak  için kurulmuş bir proje.. Önder, bir siyasi örgüt değil, ideolojik bir yapılanma değil, siyaset üstü ve cemaatler üstü bir neslin çatısı..Kendi kimliğiyle yetinen ve kendisini ülkenin ve milletin hizmetine adayan bir nesil..Hedef, milletin refahı..Amaç, hedefe varmak için proje üretmek ve çok çalışmak ..
Önder, bunu başarmak için yeniden teşkilatlandı; ülkeyi 21 bölgeye ayırdı ve her bölgeye bir koordinatör tayin etti. Koordinatörün olduğu vilayete aynı bölgeden birkaç il daha bağlamak suretiyle bir organizasyon yapısını oluşturdu.
İllerin dernek başkanları ve temsilcileri   bölge koordinatörüne karşı, koordinatör de Önder’e karşı sorumlu bir konuma sahip..
Bir dinleme döneminden sonra İmam-Hatip okulları yeni bir kuşak olarak yeniden açıldı. Bunlara her nedense ikinci kuşak demek istiyorum. Çünkü birinci kuşak 60 yıllık süreci tamamlayan  ve mezun sayısı bir milyonu aşan bir nesil.. ve hayatın her alanında yerini almış bir nesil..10 yılı aşkındır ağır problemi olan ülkemiz gibi büyük bir ülkeyi idare ediyorlar..
Bu yıl İmam-Hatip ortaokuluna başlayan öğrencilere mezun olduğum Erzurum İmam-Hatip okulunda hatta Önder’in gönderdiği malzemeleri eski sınıfımda dağıtırken öğrencilere”…..1970’li yıllarda sizin oturduğunuz şu  sırada ben oturuyordum. O yıllarda yazılı kâğıdı parasına, kalem ve silgi parasına ihtiyaç duyduğumuz çok zamanlar olmuştu.Bakın nereden nereye..! Şükürler olsun ki aynı sırada oturan sizlere şimdi çanta dağıtıyorum, kalem defter dağıtıyorum daha önemlisi 4 Gb. Flaş disk dağıtıyorum.
Biz maddi ve manevi yokluklarla bin bir mücadele vererek sorun üstüne sorunlar yaşadık. Ama ülkemize ve milletimize asla sorun yaşatmadık. Bir şey daha yaptık..Çok çok çalıştık..Ve Birinci kuşak olduk..ülke idaresini yapacak konuma geldik..Siz bilgi çağındasınız, bilgi çağında dünyayla yarışacaksınız..Ülkemize ve milletimize bizden daha fazla hizmet ederek bizi kat kat geçmek zorundasınız..Onun için size çok değer veriyor ve sizi çok seviyoruz..”dedim.
Çocukların gözlerinde parıldayan sevinç ve tebessüm parıltılarını görmeye değerdi..!
Önder, 54 yaşında..İstanbul İmam-Hatip Lisesi mezunlarının kurdukları ilk dernek..Zamanla isim değiştirerek en son Önder adını almıştır. Önder’in yeni teşkilatı, 16-18 Kasım 2012 tarihinde İstanbul’da merkez ve taşra teşkilatları olarak bir araya geldi ve ülke haritasını önüne alarak “ Şimdi Hizmet Zamanı “ dedi.
Bu hizmet, proje odaklı bir hizmet..Bu planlı çalışma paketinde dostluğu, kardeşliği, kaliteyi öne çıkaran harika projeler yer aldı. İsterseniz Önder vizyon 2015 olarak derneklerimizin önüne koyduğu projelerden birkaçını sıralayayım, 1000 sanatkar, 1000 gençlik lideri, 1000 proje yöneticisi… gibi.
Önder, bu teşkilatlanmayla kısa sürede en büyük sivil toplum kuruluşu olacaktır. Çünkü;
Önder’in arkasında bir milyonu aşkın imam-Hatip Okulu mezunu var.
Önder’in arka bahçesinde 500 bine yakın hala okumaya devam eden İmam-Hatip öğrencisi var,
  Önder’in arkasında Anadolu insanı var.
   Önder, zaten gücünü ve dinamizmini bu kaynaklardan aldığı için büyük bir Türkiye kuruluşu olma yolunda..!

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 mert e
 15 Aralık 2012 Cumartesi 17:49
arkadaş her yer öyle..sadece imam hatip e özgü değil..ayrıcalık isteme..şehrin 3-4 noktasına daha imam hatip açıldı..beğenmiyorsan oralara kaydını aldır..gerçi bu kadar imam hatibe ihtiyaç varmı o da tartışılır..
 mert
 15 Aralık 2012 Cumartesi 16:36
merkez imam hatibin ortaokul kısmı virane gibi.sayın yetkililer görmüyormu sayın başkan.en azından şu lavabo ve VC leri bir bakıma alsınlar.150 kişi alınacak yere 300 kişi koydular .şimdide ilgilenmiyorlar.bir ilgilenin.sınıflara kokudan girlmiyor.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi