MENÜ
Erzurum 12°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cindilli’nin hassasiyeti ve birkaç gözlem paylaşımı
Bünyamin Aydemir
YAZARLAR
15 Ağustos 2014 Cuma

Cindilli’nin hassasiyeti ve birkaç gözlem paylaşımı

Numune Hastanesinin bulunduğu yer, park ve çocuklar için eğlence alanı haline getirildi. Düşünce fevkalade güzel. Zira Erzurum’un bu tür alanlara öylesine ihtiyacı var ki, ne kadar çok yapılsa o kadar yerinde. Ancak, “güzel” yapmak lazım! Baştan savma ve alelusul tarzdan uzak.

Burası biraz öyle oldu galiba. Gerçi tam bitmiş değil ama,tamamlanan kısımlarının bizde oluşturduğu izlenim aynen böyle.

 

***
Gelelim Kongre Caddesindeki çalışmalara…

Ticaret Odası eski Başkanı Muammer Cindilliağabeyi, bu konularda çok hassas. Marifet iltifat ilişkisini önemseyenlerden.

Kalabalık bir ortamda üzerine basa basa şöyle dediği aktarıldı; “matbuat kongre caddesindeki belediye faaliyetlerini çok daha fazla vermeli, öne çıkarmalı. 2 ay gibi bir sürede caddenin çehresi değişti. Özellikle, hayatı kolaylaştıran, çevreyi güzelleştiren çalışmalar ne kadar çok şükranla dile getirilirse, yetkililerin de şevk ve heyecanı o nispette artar”.

Çok doğru, çok yerinde bir uyarı.

Biz de gidip gördük. Tek kelimeyle harika olmuş.Başkan Mehmet Sekmen ve ekibine teşekkür ediyoruz.

Bu noktada uzun süredir aklımızda olan hayati bir konuyu daha dile getirmek istiyoruz.

Palandöken Hastanesinin bulunduğu alanda ciddi bir trafik sıkışıklığı yaşanıyor…

Sebep belli. Alt geçidin yanlış konuşlandırılması.

O zamanlar çok yazıldı, söylendi de, ilgilenen olmadı. Keşke, birileri el atsa da, alt geçidin yönü değiştirilebilse… Yani, Paşalar caddesi ile Çat yolu kısmına alınsa.

Fayda-maliyet analizlerinin önemini elbette biliyoruz. Biz, bize yansıyan yönüyle uyarı görevimizi yapıyoruz.

 

***

Belediyelerin uğraşları arasında bir de asfaltlama çalışmaları var. Kentin birçok yerinde bunları görmek mümkün.

Bizler, teknik yönden olmasa da estetik bakımdan bu gayretleri gözlemliyoruz.

Yeni elbette güzeldir.. hele kaliteliyse, kalıcılığı daimse …

Beklentimiz İstanbul’da dayanıklılığı meşhur asfalt kalitesinin bizde de olması.

Bir de, yama mahiyetli asfalt yerine göre gerekli olsa da, bazen çok büyük alanlara da bu türden çalışmalar yapılıyor ki, hiç hoş olmuyor.

Buna önem verilmesini istiyor ve bekliyoruz.

Özellikle, kentin vitrini konumundaki güzergahlara çok dikkat edilmeli.

***

Bu arada İstasyon Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Caddesindeki riskli, tehlikeli bir durumdan da bahsedelim.

Sök konusu cadde üzerinde sola dönüşün gerçekleştiği bir nokta –taksi durağı civarı- adeta kazalara davetiye çıkarıyor. O noktaya ışıklama sistemi konulursa ya da başka bir çözüm, muhtemel kazaların önüne geçilecektir. Yoksa hem araç, hem de yayaların bir kazaya uğramaları işten bile değil.

Yetkililere duyurulur.

Bu önemli bir uyarıdır.

 

 

***
Kente ait güncel gelişmelere -aynen bu şekilde, kısa kısa- yine değinilerde bulunacağız.

Amacımız yaşanabilir; en önemlisi de, kendi özgün kimliğini muhafaza ederek gelişen güzelleşen Erzurum’a kalemimizle katkı sunmak.

Beklentimiz ise, ilgili olanların dikkati, rikkati.

Gelişmelere göre yorum yapıyoruz.

Umutluyuz!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 misafir
 17 Ağustos 2014 Pazar 22:09
çaykara caddesi yol boyubca çift sıra park ediliyor yayanın karşıdan karşıya geçmesine imkan yok bir sürücü durup demiyorkişu yaşlıya çocukluya yol vereyim hiç düşünceli insan kalmamış sanki şu dünyada yurt dışın gidin yaya kaldırımdan aşağıya ayağını bassa sürücüler hemne durup yol verir kaldırım başlarına park ediyor caddeyi dolaşp diğer kaldırım başına gidebiliyorsun sayın yetkililerden tek dileğimiz zaman zaman çaykarada aşağı yürüyüp sorunları görmeli çözüm getirmelidirler
 murtaza
 16 Ağustos 2014 Cumartesi 19:45
Bir de Yenişehir büyük TEMA önündeki taksi durağının trafiği nasıl tehlikeye soktuğunu,yolun bir şeridini nasıl ihlal ettiğini etkili ve yetkili birileri görse keşke.
 çetin gaygılı
 16 Ağustos 2014 Cumartesi 10:26
evet itifat marifete bağliır şimdi şehirde elbetteki ufak defek değişiklikler var teşekkürde ediyoruz fakat Erzurum sadece cumuhuriyet caddesi üniversite paşalar caddesindenmi ibaret birazda erzurumun diğer semtlerine bir el atılsa iyi olur hoş erzuruda birkaçtane parası olan iş adamı yaşamıyıor sayın belediye başkanı herkesin başkanıdır Erzurum hak ettiği hizmeti almalıdır her anlamda sosyal ekonomi kültürel sağlık ve her anlamda çünki Erzurum hükümete desdeğini esirgememiştir yerki herşey Erzurum için olsun taş üstüne taş koyandan erzuruma zerre adar iyliği dokunandan allah razı olsun SAYGILARIMLA
 cok beklerız
 15 Ağustos 2014 Cuma 13:20
kavşaklar işıklar imar kaldırım işgalı buyuk koyun kavalcısı saz ekıbı sıvıl kuruluşlar taklacılar dadaş yurdunun son halı bekleyın bakalım abıymış sokaktan haberın varmı
 Aydın Sunalp
 15 Ağustos 2014 Cuma 12:04
Özellikle bazı kavşak ağızlarına kırmızı ışık şart. Bunları UKOME hemen takibe almalı. yoksa dediğiniz gibi Allah korusun kaza olduktan sonra yapılsa ne olacakki.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi