MENÜ
Erzurum 14°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Trio
Davut Sarı
YAZARLAR
4 Aralık 2011 Pazar

Trio

AZİZİYE Belediyesi, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği ve Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği tarafından organize edilen “Bağımsızlığının 20. Yılında Azerbaycan-Türkiye İlişkileri” konulu milletlerarası bilgi şöleni…
Yok, bu ifade düşüncelerimizi tam aksettiremedi. Doğru olmasına doğru da, bir “hak”kın teslimi için yeterli değil!
Fatih Cengiz, Hikmet Eren ve Kutluhan Yazıcı tarafından organize edilen “Bağımsızlığının 20. Yılında Azerbaycan-Türkiye ilişkiler” konulu milletlerarası bilgi şöleni…
Bak şimdi oldu.
* * *
KONUSU, “Bağımsızlığının 20. Yılında Azerbaycan-Türkiye İlişkileri” olan milletlerarası bilgi şöleni, başta “Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü” olmak üzere, ülkemizin dört bir yanındaki medya ve medya ile ilişkili müesseselerce haber olarak verilmekle kalmamış, birçoğu tarafından yorumlanmış ve hak ettiği övgüleri de almış.
Muhteviyat açısından, emeği geçenlere teşekkür etmenin dışında yapılabilecek pek bir şey kalmamış.
* * *
ANCAK bu milletlerarası bilgi şölenine daha dar bir perspektiften bakılırsa, akla hemen, “Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği ve Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği ikilisini Aziziye Belediyesi ile milletlerarası bir bilgi şöleni organizasyonu tertibinde buluşturan arka plandaki zorlayıcı faktör acaba ne olabilir ki?”, sorusu gelir?
Bu sorunun yegâne cevabı var. O da, her üçünün başındaki kişilerin Erzurumlu olması…
* * *
ERZURUMLU olmak; Fatih Cengiz’in Aziziye Belediyesi Başkanı olmasına çok büyük katkıda bulunmuştur. Ancak kim ne derse desin, bu katkı, onun şahsi beceri ve gayretinin önüne geçecek kadar büyük paya sahip değildir.
Aynı şeyler, hem Hikmet Eren hem de Kutluhan Yazıcı için çok daha rijit ifadelerle rahatlıkla söylenebilir.
Hamasete gerek yok.
* * *
HANİ, “Var’dan adama fayda vardır” derler ya… İşte Erzurum’da yapılan “Bağımsızlığının 20. Yılında Azerbaycan-Türkiye İlişkileri” konulu milletlerarası bilgi şöleni de bunun tipik en son ki örneklerinden birisidir.
Çünkü bu organizasyonu; Aziziye Belediyesi, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği ve Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneğinin hükmi şahsiyetlerinden ziyade, “Fatih-Hikmet-Kutluhan Triosu”na borçluyuz.
O zaman…
Mevcut makam sahiplerine destek, boşalan mevkilere de münasip hemşerilerimizi önermek yerine, niçin “bananeci” olmayı tercih ediyoruz?
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Şenay GEZER
 8 Aralık 2011 Perşembe 09:34
ERZURUM VE GÖNÜL DOSTLARI : Dostluğu evrensel göstergesi,aydınlarımız,yazarlarımızın fazileti doğruları yazdığı oranda yüksektir. Okuyucularımızın fazileti ise doğruları gördükleri oranda yüksektir.Yazarlarımız doğruları,güzel olanı ve mükemmel iyileri yazıyorlar. Yazan ve okuyan insanlar ilim adamıdır.İlim adamlarının derecesi çok yüksektir. İlim adamlarının mürekkebinin derecesi,şehitlerin derecesinden fazla...Peki müsbet yöndeki dereceler yüksek..Menfi yöndeki dereceler küfür derecesinde aşağıda..Küfür bizim edebiyatımızda birine hakaret yapılması değildir.Küfür hak ve hakikatleri örtmek,kapatmak demektir.Hak ve hakikatlerin örtülmesinde Ortanın Solu meydana gelmiştir.Bugün terör örgütleri Ortanın Solundan gıdasını almıştır.Bugün Avrupada kitap haline gelmiş 261 çeşit sosyalizm vardır.Daha niceleride devam ediyor. Avrupayı Komünizm tehlikesinden koruyan (Bergson)dur.(Bergson) yazdığı kitaplarla Komünizmin çökmesini sağlamıştır.Yazdığı kitaplar avrupanın kurmay çapındaki okuyucular
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi