MENÜ
Erzurum 15°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bilim Merkezi
Davut Sarı
YAZARLAR
30 Kasım 2011 Çarşamba

Bilim Merkezi

AHMET Küçükler, Erzurum Bilim Merkezi için kolları sıvayıp, başkanlık süresi bitmeden faaliyete geçirirse, hafızalarda şahsı için bir “büyüleyici özellik” bırakır mı?
Bırakır.
* * *
HEMEN, Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Cevat Dursunoğlu Bilim ve Sanat Merkezi” var ya, demeyin.
Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki üstün veya özel yetenekli öğrencilere yönelik, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan bağımsız Özel Eğitim kurumlarından değil bu.
Farklı!
Mucitlerini, doktora öğrencisi mühendisler, akademisyenler, sanatçılar ve hiçbir okula gitmemiş doğuştan yetenekli insanların oluşturduğu, daha geniş bir yapılanma...
* * *
EN önemlisi, balık oltaya takılmış bile!
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün açıklamalarına göre, 2023 yılına kadar her ile bir “Bilim Merkezi” açılacak. Bursa, Konya, Kocaeli ve Gaziantep’te ilk kazmalar vurulmuş bile…
* * *
AHMET Küçükler’e düşen, Başta Sağlık Bakanımız Prof Dr. Recep Akdağ, Başbakanlık Müsteşarımız Efgan Ala ve Lütfü Yücelik olmak üzere şehrimizin siyasi, bürokrasi ve sivil alanda zirveyi yakalamış dinamiklerinin kapılarını aşındırıp, desteklerini almak.
Ve tez elden, Erzurum’un Bilim Merkezi’ne ilk kazmayı vurmak!
* * *
NİÇİN Ahmet Küçükler?
Cevabı yine Bakan Bey’in açıklamalarında var:
“- Mekânı belediyeler oluşturacak, biz de TÜBİTAK üzerinden sergi alanındaki aletleri temin edeceğiz. “
* * *
SAYIN Başkan’ın yerinde olsaydım, ilk fırsatta Konya’ya gider; Bilim Merkezi ile ilgili yapılan çalışmaları yerinde görürdüm. Çünkü yapım ihalesi sonuçlandı bile…
Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde 99 bin 347 metrekarelik bir arazi üzerinde; ana bina, gözlemevi ve planetaryum (gökevi) olmak üzere toplam 26 bin 248 metrekarelik kapalı alana sahip, açık-kapalı sergi alanları, çevre tasarımı ile Türkiye’de bu kapsamda yapılacak ilk örnek olacak, “Konya Bilim Merkezi”.
Yapılan proje sözleşmesi doğrultusunda, inşaatın projelendirilmesi ve yapımı işi Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, sergilerin ve eğitim programlarının temini ise TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilecektir.
2013 yılında da hizmet vermeye başlaması planlanmaktadır.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi