MENÜ
Erzurum 15°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
IPARD
Davut Sarı
YAZARLAR
18 Eylül 2011 Pazar

IPARD

TEMMUZ ayında, on günlük Side kaçamağı yaptığımız esnada, ulusal gazetelerde birkaç gün üst üste tam sayfa yayınlanan; başta süt ve kırmızı et olmak üzere, bir kısım tarım mamullü üreticilerine yapılacak karşılıksız yardımlardan dem vuran bir ilan gözüme çarpmıştı.
İlandaki çarpıklık benimde dikkatimden kaçmamıştı, ama… Gözümüze sokan, “Savaş A.” imzalı e-posta oldu.
Tarımsal üretimin doğrudan hayvansal girdiye dönüştüğü Erzurum, ilanda liste edilen müracaat edilebilecek iller arasında yer almıyordu.
* * *
ÖZELLİKLE et ve süt üreticileri…
Sizlere bir adres vereceğim. İnternetten buldum, ben de gidip görmedim.
Ama biliyorum, işinize yarayacak bir yer; 3 yıldan beridir sizin için istihdam edilmiş birileri olması lazım orada…
Vani Efendi Mah, Haşıl Efendi Cad, Elit İş Merkezi, Kat:2-4, Yakutiye”
* * *
IPA, Türkiye gibi, aday yahut potansiyel aday konumundaki ülkelere destek amacıyla AB’nin oluşturduğu, beş bileşeni olan bir fon.
 İşte yazımızın başlığında yer alan IPARD da, bu beş bileşenden birisi olup, AB’nin Ortak Tarım ve Kırsal Kalkınma politikalarına uyum çalışmalarına yöneliktir. IPARD kapsamındaki mali destekler, destekleme kararı alındıktan sonra imzalanacak sözleşmelerde belirtilen hususlara uyulması durumunda karşılıksız yani geri ödemesizdir.
* * *
ŞİMDİ, daha fazla dağıtmadan paragraflarımızı bir biriyle ilişkilendirelim.
* * *
IPARD kapsamında hibe edilecek yardımların “iç” edileceğinden endişe duyan AB müsterih olsun diye, hemen bir kurum kurulur: Adı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (www.tkdk.gov.tr).
Üstüne; Afyonkarahisar, Amasya, Balıkesir, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Kars, Konya, Malatya, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van ve Yozgatolmak üzere 20 ilde birer koordinatörlük açılır.
Ve gazetelere, benim de dikkatimi çeken, o tam sayfa “IPARD Programı Birinci Başvuru Çağrısı” ilanları verilir:
“Ey rençperler, gelin size geri ödemesiz para verelim”.
* * *
AMA, her nasılsa, bu ilana koordinatörlük açılan bu yirmi ilden üçü dahil edilmez:
Van, Ordu ve Erzurum.
* * *
YUKARIDAKİ adres mi?
TKDK Erzurum İl Koordinatörlüğü’nün adresi…
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 hasan bakır
 23 Eylül 2011 Cuma 23:25
sayın davut sarı; yazınızı büyük zevkle okudum tebrik ederim , bahsettiğiniz tkdk kurumu şu ana kadar birtane ele avuca gelir proje uygulamadı,orası sadece ***kadrolaşma amacıyla kurulan bir yer oldu. ayrıca Kurum daha tam olarak kimliğini kazanmadı. ve ayrıca çankaya turan güneşte bir bina kiraladılar yıllık kirası 1.5 trilyon. sanki tarım bakanlığınınyeri yokmuş gibi. kırsal kalkınmayı destekleyen tarım bakanlığının içinde bulunan bir genel müdürlük var burası hibe destek leriyle tarımsal yatırıma destek veriyor ancak bu yatırımların yani bütçenin %90 nı güneydu illerine verilirken diğer &10 nu diğer illere verilir bu %10 dan erzuruma ne kadar düşerse işte hesap edin. ***bu yatırımlar kdv olarak %1 bile geri dönmüyor.istihdam olmuyor.daha çok sayılabilşr
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi