MENÜ
Erzurum 22°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Barış,Barış, Barış..
Zülküf Usanmaz
YAZARLAR
30 Mart 2013 Cumartesi

Barış,Barış, Barış..

İnsanlık alemini derinden etkileyen savaş ve barış birbirini takip eden iki zıt kutup.Tıpkı iyilik kötülük,merhamet zülüm, adil zalim ..hatta soğuk sıcak gibi zıtlar manzumesi.. istediğiniz kadar manzumeyi uzatabilirsiniz..Bir de eskiler her şey zıddıyla kaimdir demişler..İşte bu da öyle..
Savaş olmazsa barış, barış olmazsa savaş olmaz veya önemi anlaşılmaz..! Ama sırf bunu anlamak için de savaş yapılmaz..İnsanlık alemi, bu ikilemi hep yaşadı bir savaş, bir barış.. Bu iki periyot arasında gitti geldi..savaşta acı çekti, ezildi, gözyaşı döktü, yıkıldı. Barışta ise sevindi, huzur buldu, mutlu oldu... Savaşlar olmasaydı bugün yeryüzünde yaşayan milyarlarca insan kadar kişi, yine insanlar tarafından öldürülmüş olur muydu?
KÖTÜLÜK TİMSALİ YÖNETİMLER
Bireysel veya toplumsal olarak insanlık, devamlı zalimin yanı kötünün karşısında olmuş, onunla mücadele etmiştir. Bu gün orta doğuda halkın kendi diktatör idarecilerine ve onların zülüm yapmasına imkân veren yönetimlerine karşı canı pahasına karşı çıkmıştır. Suriye’de kan gölünde boğuşan aynı ülke insanının verdiği çetin mücadele bu gerçeği yansıtmıyor mu?  Mısır’da, Libya’da, Yemen’de yaşanan benzer çatışmalar ve çatışmaların sonunda yaşanan tablolar bu gerçeğin birer ifadesi değil miydi?
İnanıyoruz ki adaletin önünde zulüm bir engeldir. Adaletin tesisi için zulümle mücadele edilmesi gerekir. Böyle bir mücadelede adalet, eninde sonunda galip gelir ve adaletin zaferiyle taçlanır. Adalet olan yerde de savaş değil, barış hakim olur.. Dün de hep böyle oldu, bugün de..!
Zalimlerin akıbeti ise, hep acı olmuştur. Yakın çevremizden Saddam, Kaddafi gibi örnekler vermek istemiyorum; Geçmişe dönüp zulmüyle zirveye çıkmış birkaç diktatörden örnek vermek istiyorum:
ADOLF HİTLER: Tarihin en kanlı diktatörlerinden biri..! 1934'te Almanya’nın başına geçti. Irkçılık saplantısıyla 2.Cihan savaşının çıkmasına neden oldu, dünya barışını bozdu ve onun yüzünden milyonlarca insan öldü, bütün dünya büyük acılar yaşadı.
AKİBETİ: Savaşı kayıp edince, Berlin'de saklandığı sığınıkta eşi Eva Braun ile birlikte intihar etti.
JOSEPH STALİN: 30 yıldan fazla Rusya’nın başında kaldı. Kremlin sarayında komünizm diktatörlüğünü yaptı. Yaklaşık 35 milyon insanın katili oldu. Milyonlarca insana işkence yaptırdı ve sürgüne gönderdi..
AKİBETİ: Stalin 5 Mart 1953'de beyin kanamasından öldü.
BENİTO MUSSOLİNİ :Avrupa'nın en korkunç diktatörlerinden birisi oldu..Faşist baskılarla hem kendi halkına, hem de işgale kalkıştığı ülkelerin halklarına her türlü eziyeti çektirdi ve. her türlü baskı ve sansür uyguladı.
AKİBETİ: Sevgilisi Clara Petacci ile birlikte 28 Nisan 1945'te İtalyanlı savaşçılar tarafından öldürüldü.
Dünya güzelliğine,insan onuruna yakışan şey barıştır, savaş değil..!
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ejder tepesi
 1 Nisan 2013 Pazartesi 11:09
Beyefendi,savaş,barış,ateşkes gibi kavramlar,ancak ve ancak egemen devletler arasında söz konusu olur.Türkiye Cumhuriyeti Devleti,egemen ve büyük bir devlettir. Devlet boyun eğmez.50 bin kişinin katili,eli kanlı bebek katili,muhatap kabul edilmiş ve bir devlet başkanı gibi hareket etmiştir.Terörist ile pazarlık yapılmaz.pkk terör örgütü olmaktan çıkmış ve meşruiyet kazanmıştır.787 bin km2 olan,son ve büyük Türk Devleti'ni,marksist-leninist sistemle yönetmek için,30 yıldır,silahlı mücadele veren bebek katili,sanki esir düşmüş bir devlet başkanı veya bir kumandan gibi muamele görmektedir.Şimdi siz hangi bariştan bahsediyorsunuz? Şu gelişen olaylar neticesinde,Türkiye'de,Kürdistan siyasi olarak oluşmuştur.Helhalde bir kaç yıl sonra da fiziki kuruluşunu gerçekleştirecektir.Devlet güçlüdür.pkk 2012 yılını "final yılı"ilan etmişti.Ama yapılan 10 bin operasyonda şükürler olsun bir tek askerimiz şehit olmadı.Kurulan terörle özel birlikler çok iyi mücadele verdiler hemen bitirdiler.Fakat terörün kökünün kesileceğini gören,bunların ağa babaları, hükümeti böyle anlaşılmaz bir badireye sürüklediler.Hükümet de ne yazık ki halen uyanamadı.Hükümet inisiyatifi bunlara bırakmamalıdir.Öyle görünüyor ki elebaşına özgürlük,Kürtlere statü gelecek.Güneydoğu'da Barzani modeli,Özerk bir Kürdistan kurulacak.Hükümet yıllarca "terörle,silahla bir yere varılmaz" içi boş sloganı attı.Ama şu anda onlar " terörle,silahla hakların alınmasının mümkün olduğunu ispat ettik" diyerek halkta bu kanıyı uyandırdılar. Beyefendi gözü bağlı yazıp çizmeyelim. Lütfen bu gerçekleri görelim.Selamlar.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi