MENÜ
Erzurum 22°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İnkârcı Teori  Bakın Nasıl Yıkıldı..!
Zülküf Usanmaz
YAZARLAR
27 Ocak 2013 Pazar

İnkârcı Teori Bakın Nasıl Yıkıldı..!

Bilim çevresinde çok uzun süre kabul gören  “  Klasik Medeniyet teorisi “ diye bir teori var. Bu teoriye göre insanlık âlemi, önce yerleşik hayata geçiyor. Ardından köy yaşamı başlıyor, sonra da yazı ve dinlerin ortaya çıktığını ileri sürüyordu ve sonuçta “ Şehirler dinleri yarattı “ gibi bir saplantıyla bu teori düşünce akımı haline geliyordu.
18.yüz yılın ünlü Fransız düşünürü Jean Jacques Rouesseau bile bu teoriyi sahiplendi ve Semavi olan ilahi dinleri inkâr ederek o da “ Şehirler dinleri yarattı.” dedi.
ŞANLIURFA’DA TAPINAK KALINTISI
Klasik Medeniyet Teorisi dolaysıyla Rousseau’nun dinlerin kaynağını inkâra dayanan düşünceleri, Şanlı Urfa’da bir çobanın keşfi sayesinde yerle bir oldu.1994’de sürüsünü otlatan bir çoban, Şanlıurfa’nın 15 km. Kuzey doğusundaki Örencik köyü civarında yer alan Göbekli Tepe’de ucu dışarıda gövdesi toprağa gömülü bazı taşlar dikkatini çekti. Taşlar dikdörtgen şeklindeydi ve üzerinde oymalar işlenmişti. Çoban bulduklarını muhtara ve köylülere duyurdu.
İLGİ BÜYÜKTÜ       
Ş.Urfadaki taşların İnsanlık geçmişi hakkında çok önemli olduğu anlaşılınca, Alman Arkeoloji Enstitüsünden Klaus Schmidt Ş.Urfa’ya gelerek incelemelerde bulundu. Schmidt, insanlık tarihini değiştirecek nitelikte önemli kanıtlara ulaşmıştı. Schmidt kazılara başlayınca beklemediği bir şeyle karşılaştı. Bulduğu taşlar bir tapınağa aitti.  Evet Göbekli Tepe’deki taşlar bir ibadethanenin taşlarıydı. Ve dünyanın en eski kalıntılarıydı.  Çünkü dünyanın en eski bilinen kalıntılar İngiltere’nin Wilshire bölgesinde bulunan kalıntılardı, yaklaşık 4000 yaşındaydı, Mısırdaki piramitler 4500 yaşında iken Ş.Urfa’da çıkarılan tapınak taşları 12500 yaşındaydı.
Schmidt’in bu tespitinden sonra ilgi daha da büyüdü. Harvard, Stanford ve John Hopkins gibi önemli Üniversiteler de gelip incelemeler yaptılar. Onlar da Schmidt’in vardığı sonuçlara vardılar.
Newsweek Dergisi 21 Şubat 2010 tarihli sayısında “ Tarih Yeniden yazılıyor “ başlığını kullanarak ve “ Tarihin en büyük arkeolojik keşfi “ olarak nitelendirdiği Urfa’nın Göbekli Tepe’sindeki tapınağa geniş yer verdi ve bütün dünyaya duyurdu.
ACI  İTİRAF
Böylece çok net olarak ortaya bir gerçek çıkmıştı: Şehir, dinleri yaratmamıştı. Şehirler olamadan evvel görüldüğü üzere dini tapınak bulundu. Demek ki din vardı. O halde klasik Medeniyet Teorisi ve J.J.Rousseau’nun düşünceleri tamamen yanlıştı. Nitekim Stanford Üniversitesinden Jan Hodder “ Teorilerimizin hepsi yanlışmış “ diyerek itirafta bulunmuştu.
12500YIL EVVEL..
Kazılardan elde edilen bilgilere göre Buzul çağını yaşayan insanlar, bu bölgeye geldiler. Burada önce bu tapınağı inşa ettiler ve birlikte ihtiyaç duydukları ibadetlerini ve dualarını burada yaptılar. Yanı önce tapınak yaptılar sonra buraya yerleştiler ve yerleşik hayatını yaşamaya başladılar. Daha sonra Göbekli Tepe çevresinde tarım ve hayvancılığı keşif ettiler. Bu keşif ise bilim adamları, insanların Çatalhöyük’te yerleşmeye başlamadan önce meydana geldiğini tespit ettiler..
Gerek Alman Arkeoloji Enstitüsü ve gerekse yukarıda isimlerini saydığımız üniversiteler yaptıkları karbon testi tespiti ile tapınağın akıl almaz bir geçmişe sahip olduğunu gördüler: Evet tapınak tam 12,500 yıl önce inşa edilmişti.
KAZILAR DEVAM EDİYOR
İnsanlık tarihini 12,500 yıl öncesinden alarak günümüze kadar getiren Şanlıurfa’daki bu taşlardan şimdiye kadar sadece bir kısım( T ) şeklinde tapınak taşı çıkarılmıştır. Yetkililere göre çıkarılan taşlar, tapınakta gömülü taşların sadece küçük bir miktarını teşkil ettiğini söylüyorlar.
Çıkarılmış taşların üzerinde ördek, aslan, yılan yabani domuz, balık ve avcılık yapan insan figürleri yer almaktadır.
Bu derece önemli bir tespite yer verdiğimiz için sonuç kısmını çok kısa tutmak zorundayım. İsterseniz yazımızı  şöyle bitirelim; semavi dinlere göre   insanlığın doğuşu dinle birlikte olmuş dolaysıyla dinsiz insan, insansız din olamaz..Ateistin inandığı inkar bile onun için artık bir inanç olmuştur.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi