MENÜ
Erzurum 22°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bu Nasıl Bir Dünya Bee..?
Zülküf Usanmaz
YAZARLAR
4 Şubat 2013 Pazartesi

Bu Nasıl Bir Dünya Bee..?

İngiltere, küçük çocukların ticareti ve cinsel İstismarı yüksek oranlara çıkmasından endişe duyuyor
Bernardo Hayır Kurumu, İngiltere’de yaptığı bir çalışmayla yüksek oranda küçük çocukların cinsel sömürü aleti yapıldığı ve bu oranın tehlikeli boyutlara ulaştığı hususunda uyarılarda bulundu. Öyleki istismar edilen çocukların sayısı yıllık yüzde 22’ye varmıştır.
Kurum, İngiltere’de istismar edildiği tespit edilen kayıtlı vakların dörtte biri ancak kayıtlara geçtiğini belirtti. Kurumun icra direktörü Ann Marie Carey “ cinsel sömürüye alet edilen ve ülke genelinde dolaştırılan çocuk sayısında muazzam artış var” dedi. İçişleri Bakanı da bu arada Kurumun açıklamasını onaylayarak şunları ilave etti ve ”  Bu gerçekleşmiş bir hakikat olup çok acil bir problem teşkil eder” dedi.
İÇİŞLERİ BAKANI
Bernardo Hayır kurumunun raporunda yedi yaşında olan çocuklar internet üzerinden yabancıların tuzağına düşüyorlar.  Geçen eylül ayında bu tip çocuklar için yapılan tespitte yıldan yıla artış gösterdiği 2012 yılındaki sayı, 2011 yılı sayısının iki katına çıktığı görülmüştür. Sonra İngiltere’nin dört bir yanında cinsel istismar için bu çocuklar dolaştırılmaktadır.
HÜKÜMET SUÇ ÖRGÜTLERİ KARŞISINDA YETERSİZ
Bernardo Kurumuna göre,  ortaya çıkan rakamlar Birleşik kraliyet memleketinde çocuklara yönelik cinsel istismar problemini açıkça ortaya koyar. Ülkede cinsel istismara uğrayan çocuklar İngiltere için çok kötü bir gelişme sayılır. Üstelik bu organizasyon, suçlu kişilerin kurdukları şebekeler eliyle yürütülüyor. İşin garip yanı ülke idaresi çocukların istismarını önlemek için suç örgütleri karşısında yetersiz kalıyor.
SUÇ ARTIŞI 4 KATINA ÇIKIYOR
  Bernardo Kuruluşu, Birleşik Kraliyette 23 adet Uzman araştırma şirketine anket yaptırdı. Sonuçlarını raporuna ekledi. Sonuçta cinsel istismara uğrayan çocukların sayısı eskisine göre 4 katına yükseldiği görüldü. Kurum, İngiltere’de gelişen bu kötülüğün önüne geçmesini ve etkin mücadelede bulunması için hükümete başvuruda bulundu. İçişleri Bakanlığı adına açıklama yapan yetkili “ Çocuk ticareti ve çocuğa olan cinsel istismar onların masumiyetine tecavüzdür “ dedi. İngiltere hükümeti bu çirkin görüntü karşısında mücadele için etkin ve özel kararlar aldı” (dünya haber sitesinden tercüme, tarih 13.Ocak 2013  )
EN BÜYÜK ETKEN İNTERNET SİTELERİ
  İnternet üzerinden çocuk istismarı bir türlü önlenemiyor. Bu konuda İtalya merkezli “ Telefono Arcubaleno “  kuruluşunun hazırladığı yıllık raprunda cocuk istismarı sürekli artış göstertiyor. Rapora göre geçen yıl bu yolla 36 binden fazla çocuk 1 milyon 700 binden fazla istismar ve zulüm girişimine uğradığı tespit edilmiştir ve istismara uğrayanların yüzde 42’si 7 yaş altıyken yüzde 77’si de 9 yaş altı çocuklardan meydana gelmiştir. İnternet ortamında oluşan çocuk istismarı Avrupa ülkelerinde korkunç boyutlara varmıştır. Bir yanda çocuk istismarına yol veren site sayısı artarken, diğer yanda uzmanlar ve hükümetler uygunsuz siteleri filtrelemesinin doğru olup olamayacağı böyle bir girişimin özgürlük için kısıtlama sayılıp sayılmayacağını tartışıyor. Ancak Avrupa’da son altı yıl içinde internet kanalıyla gerçekleşen istismar vakaları 4 kat artığı veya yüzde 150’ye yükseldiği görülmüştür.
BİRÇOĞUMUZUN ÖRNEK ALDIĞI ÜLKELERE BAKIN
Çocuk İstismarına ait görüntüleri takip eden kullanıcıların yaşadıkları ülkelerin başında; ABD, Rusya, İngiltere, İtalya, Almanya, Kanada ve Fransa gelmektedir. Ücretsiz veya ücretli bu görüntülere ulaşılır ve herhangi bir cezası yoktur.
               Dünyada birçok ülke yasasında ceza olmadığı halde  çocuk istismarı ortalaması yüzde 1 ile 10 arasındayken ülkemiz yasalarında önemli cezalar olduğu halde istismar oranı maalesef  daha yüksek..!
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 5 Şubat 2013 Salı 13:23
Napoli/İtalya'da yaşarken, şehre 60 Km uzaklıktaki beldede, İlkokul çocuklarına porno film çektirildiği ortaya çıkmıştı. Devlet ve Bölge TV lerinde sadece 1 (BİR) ANNE yayına çıkarak şikayetci ve şahit olunması için yalvarıyordu. Sonunu göremedim. Hukuk günlük hayatta İYİLERİ KORUMADIĞI SÜRECE bu akibet kaçınılmaz. Hükümet tabiiki önemli ama yeterli olmaz, HUKUK ÖNEMLİ. KÖTÜ avantajlı olduğu sürece bu film değişmez. ( Örnek: Hırsıza ameliyat parasını çaldı. Parası çalınan ve ameliyat olamayan kişinin hali ile hırsızın alacağı cezaya mukayese edin veya borcunu ödememek için her türlü yolu deneyen ile borcunu hemen ödemeye çalışanlar. Son çek yasasından hapis kalktı, ödenmeyen çekler arttı gibi )
 
 4 Şubat 2013 Pazartesi 13:14
İnternet çıktı namuissuzluk yüzde milyon arttı.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi