MENÜ
Erzurum 22°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 Başkentinde Cami Olmayan Tek AB Ülkesi Yunanistan..
Zülküf Usanmaz
YAZARLAR
20 Ocak 2013 Pazar

Başkentinde Cami Olmayan Tek AB Ülkesi Yunanistan..

Önce “Dünya Haberleri “sitesinden şu tercüme haberi okuyalım. Sonra yazıya devam edelim.
“ Yunanistan göçmenler için ana giriş kapısı olan bir ülke.. Avrupa Biriliği ülkelerine çıkış yapmak isteyen göçmenler ve hele göçmenlerin içinden çoğunluğa sahip Müslümanlar için de ana giriş kapısı Yunanistan’dır. Böyle olmasına rağmen Yunanistan’nın başkenti Atina’da resmi olarak Müslümanlar için tek bir cami yok.. Başkentinde camisi olmayan tek Avrupa Birliği ülkesi de Yunanistan oluyor.
Şu anda iktidarda olan idare, çok geçte olsa Atina’da bir cami inşa etmek istiyor ancak ülkeyi baştanbaşa saran mali kriz bu projenin gerçekleşmesine engel teşkil ediyor.
Müslümanlar her hafta Cuma günü Cuma namazını kılmak için yeraltında sıkışık bir mekânda toplanıyor, Resmi olmayan bu mekânda izdihamlı bir şekilde Cuma namazını kılıyorlar.
Yunanistan, Osmanlı Devletinden bağımsızlığını elde ettiği 1832 yılından bu yana hükümetleri başkentleri Atina’da bir cami yapılmasına maalesef izin vermediler. Oysa Atina halkı dindar bir halk. Yüzde 90’ı Hıristiyan Ortodoks mezhebine bağlılar
Ancak son tabloda. bir yanda Atina’da Müslüman sayısı artıyor, bir yandan da Atina göçmenler için Avrupa Birliği ülkeleri arasında ana giriş kapısı sayılıyor.
Bazı raporlara göre sadece Atina’da 300 bin Müslüman bulunuyor.Atina’nın toplam nüfusu ise 5 milyona yakın..  Kalkınma Bakanlığı Genel Sekreteri Stratus Samopouls " Geçmişte orada bir cami. Kurulması Yunan toplumunun bazı kesimleri arasında korkulara yol açardı. Ama biz bu korkuların üstesinden artık gelebiliyoruz. Bu sefer mali kiriz hükümet için büyük bir sorun oluşturuyor.
Ne olursa olsun burada bir caminin yapılması artık gereklidir. Kim bilir belki kısa bir süre sonra cami yapımına başlarız..
Cami yapımı düşüncesi, Yunan kiliselerini sevindirirken, kiliseye mensup  bazı kişilerin de tepkisine yol açıyor..!”
TAKINTILI DEVLET
Devlet felsefesinde yer alan şu sabit düşüncelerden önce kurtulmak gerekir:
İslam’da cihad vardır; İslami’n karakteri saldırganlıktır, Müslümanların cinayet eylemleri her zaman vardır.
Müslümanlar için kılıç ve silah, vaaz ve öğretilerin kabul edilmesi için en ikna edici şeyler olarak kabul edilir.
Pire Metropoliti “ Yunanistan’da cami yapmak, toplumun yapısına ve temeline dinamit koymak demektir” diyor.
Yunanistan 1981 yılında AB’ ye girdi. Fakat laik bir ülke değil. Anayasasının 3.Maddesinde “ Devletin dini Hz. İsa’nın Doğu Ortodoks Kilisesinin dini “  olduğu denilmiştir.
Yunanistan’ın en zengin kurumu kiliseler olup, ülke siyasetinde egemen kuruluş yine kilisedir. Ülkede hiçbir resmi tören dini temsilci gelmeden başlanamaz. Bağımsızlık hareketinde kilisenin oynadığı rolü dikkate alarak devamlı ülke idaresinin içinde kiliseye yer verilir.
HANİ..?
-Hani siz Avrupa’nın atası sayılan asil bir ulustunuz..,?
-Hani siz Ege Havzası medeniyetinin sahibiydiniz,?
-Hani siz birçok bilimin mucidi ve öncüsüydünüz..?
-Hani siz demokrasinin doğduğu diyarların milletiydiniz..?
5 milyon nüfuslu başkentinizde 300 bin Müslüman için bir cami yapmaya yüreğiniz el vermiyor değil mi? Birde dönüp Türkiye’ye bakın..Birçok ilinde,ilçesinde ve köyünde Hıristiyanlara, Yahudilere, Emeniler’e ait açık ibadethaneler var..

 





 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi