İlk yazımızda şu hususlara yer verdik: Ermeniler Türk vatandaşı iken, Rusya’nın Doğu Anadolu Bölgesini işgal etmesi neticesinde fırsat bu fırsattır diyerek aktif hale geldiler ve isyana kalkıştılar. Tarihi emelleri olan doğuda bir Ermenistan Devletini kurma gayretine düştüler ve bunun için bölgede Müslüman halkımıza karşı amansız katliamlara başladılar. Şimdi yazımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz.
ANADOLU ZOR BİR COĞRAFYA..
İnanmak lazım ki, Anadolu zor bir coğrafyadır..Tarih boyunca buraya göz diken dikene..Ve bu coğrafya üzerinde oyun ve hesaplar kurgulayan kurgulayana..Öyle ki adeta haddi var,hesabı yok.Üstelik aynı şey hala devam ediyor..!
Tabii ki bu coğrafyayı korumakta o kadar zor..Bu coğrafyayı koruma adına zaman oldu ki, milletimizin söyleyeceği son lafını söyledi ve topyekün hayatını orta yere koydu “Ya istiklal,Ya ölüm..! “dedi.. İşte İstiklal savaşımız, bunun canlı bir göstergesi..!
Ve sonuçta baştanbaşa şehit kanlarıyla sulanan Anadolu, korundu. Korunacak..
HERKES BİLSİNKİ...
Ermeniler bugün dünyanın her yanında yalan söyleyip propaganda yapıyorlar..Bunlar, nafile çırpınışlar..Cesaretiniz varsa ateşin düştüğü yere gelin..Erzurum’a gelin,Aşkale’ye gelin.Ilıca,Alaca,Pasinler,Hınıs, Tekman,Karayazı,Horasan ve Erzurum’un diğer ilçelerine gelin..Gelin de bu yalanlarınızı burada söyleyin burada..Ateşin düştüğü bu yerlere gelin ki , vahşet ve insanlık dışı katliamlarınız ve ihanetleriniz şamar gibi yüzünüze vurulsun..!
Ama gelemezsiniz..Çünkü yalanlar peşinde koştuğunuzu siz de pekala biliyorsunuz..Ve bir şey daha biliyorsunuz : Anadolu’nun çok sağlam ellerde olduğunu..Artık hiç kimsenin gölgesinde bu mübarek topraklara yan bakamazsınız..Varın gidin, derdinizi, pardon yalanlarınızı hangi Margo paşaya anlatırsanız anlatın...!
AMERİKA DA ÖNEMSEMİYOR ARTIK
Demokrat parti Kaliforniya Milletvekili Brand Shermen yeni ABD başkanı Obama’nın artık Ermeni soykırım tezlerini dikkate almayacağına dikkat çekti.
Washington'da Ermeni Asamblesi'nin bir konferansında konuşan Sherman, Obama yönetiminin Orta Doğu'daki öncelikleri bakımından Türkiye'nin önemine işaret ederek, gelecek 60 gün içinde 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının tanınmasında başarı beklemediğini de kaydetti
Demokrat Parti California Milletvekili ve Ermeni tasarılarının mimarı Adam Schiff de Amerikan kongresine yeni bir Ermeni tasarısının sunulacağını söyledi. Kongre üyesi Schiff, Obama'nın, ''soykırım'' sözünü kullanması veya tasarının kongreden geçmesinin garanti olmadığını belirtti.
KURTULUŞ ŞENLİKLERİ
Mart ayı boyunca Erzurum ve çevresindeki ilçelerde Ermenilere karşı kazanılan zaferlerin şenlikleri ve törenleri yapılmaktadır..3 Mart Aşkale,12Mart Erzurum,13 Mart Tekman,14 Mart Hınıs...Şeklinde devam eder..Ay boyunca her gün bir ilçemizde kurtuluş bayramı yapılmaktadır..Tıpkı yurdumuzun diğer bölgelerinde Kurtuluş savaşında kazanılan zaferlerde yapılan düşmandan kurtuluş bayramları gibi..Gazianteb’in kurtuluşu, Kahramanmaraş’ın kurtuluşu, İzmir’in, Afyon’un ve diğer kentlerimizin kurtuluş bayramları cinsinden...
Biz millet olarak vatanımız için ilelebet aynen;
“Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda,
Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda,
Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda,
Etmesin,tek vatanımdan beni dünyada cüda..”
Bunu bütün dünyaya ilan ediyoruz ve diyoruz ki biz böyleyiz..Bilmem bunu anlıyor musunuz....?