MENÜ
Erzurum 22°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cengiz Yavilioğlu’nun gayreti
Bünyamin Aydemir
YAZARLAR
5 Eylül 2014 Cuma

Cengiz Yavilioğlu’nun gayreti

Hafta başı Erzurum adına çok güzel bir haber okuduk. Milletvekilimiz Cengiz Yavilioğlu’nun Orta Öğretim Kampus çalışması.

Okumayanlar için küçük bir özet verelim:

TEDAŞ’a ait 53 dönümlük arsa, özelleştirme kapsamında olan TEDAŞ’tan alınarak Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis ettiriliyor. Yavilioğlu’nun Plan Bütçe Komisyonundaki gayretleri bunda çok etkili oluyor tabii.

Sonra, alınan bu arsa üzerinde 16 derslikli Fen Lisesi, 24 derslikli Anadolu Lisesi, 24 derslikli Endüstri Meslek Lisesi, biri 300 ve diğeri 200 kişilik olarak tasarlanan 2 öğrenci pansiyonu, spor salonu ve 2 Eğitim atölyesi planlanıyor.

Erzurum eğitimi adına mükemmel bir gelişme.

Bu teklifi yıllar önce gündeme taşıyan STK’lar oldu. Ama sonrasında sahiplenen çıkmadı.

Şimdi hayatiyet kazanıyor.

Milletin vekillerinden beklediği budur işte.

Bir eğitimci olarak, Sayın Yavilioğlu’na teşekkür ediyoruz.

 

***
Bu noktada, DOSİAD (Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği)’ın basına yansıyan teşekkür metnine de değinmek gerekiyor…

Zira, içerik çok şey ifade ediyor.  Mesela, fırsat eşitliğine yapılan vurgu.

Şöyle deniyor…

“Orta Öğretimde kampüsleşme yaklaşımı il eğitimine yeni bir sinerji kazandıracak, özellikle çevrede sıraladanlaşan eğitim verimliliğini farkındalığa ulaştıracaktır. Ortaöğretimde eğitim ve öğretim gören öğrencilerin bir kampus içinde eğitim imkanını paylaşmaları, aynı zamanda eğitim araç ve imkan çeşitliliğini sağlayacak, eğitimde fırsat eşitliği gerçekleştirilecektir.”

O kadar hayati bir konu ki.. Kenar mahallelerde oturanlar bu durumu çok daha iyi bilirler.

Düşünsenize, Veyisefendi Mahallesinde ikamet eden bir velisiniz. Yanınızda yörenizde bulunanlardan bir kısmı, evladını bir şekilde, ismi iyiye çıkmış bir okula kayıt ettiriyor. Sizin böyle bir imkanınız yok.

Ne yaparsınız?

Evladınıza karşı mahcubiyetinizi geçtik, bir ömür taşıyacağınız, “keşke” yakınmalarını fikredin.

Yaşayanlar bilir!

Sırf bu yönüyle bile olsa, “Eğitim Kampusu” girişimi her türlü takdirin üstündedir.

Bu hali en iyi tarif yine DOSİAD metninde bulunuyor.

Buyurun:

“Erzurum’da ilçe ve mahallelerde yer alan ortaöğretim kurumları arasında eğitim düzey farklılığının, il beyin sermaye ve gücünü olumsuz etkilediğine işaret edilen açıklamada, Yavilioğlunun öncülük ettiği girişimle kazanılacak eğitim kampüslerinin bu problemi çözüme kavuşturacağı kaydedilerek, ‘eğitim kampüsü yatırımı Erzurum’un sosyo ekonomik geleceğine yapılan yatırımdır”

 

***

DOSİAD’ın eğitim konusundaki hassasiyeti ve üzerinde durup teklif metni olarak ilgili mercilere taşıdığı çalışmaları biliyoruz…

Atatürk Üniversitesi bünyesindeki “Açık Öğretim Fakültesi”nin kuruluş fikri bunlardan birisiydi.

Adeta Erzurum’a kazandırılan İkinci bir Üniversite oldu.

Maddi ve manevi yansımalarını aynel yakin görüyoruz.

Cengiz Yavilioğlu Bey’in Orta Öğretimim Kampus gayreti de böyle olacak.

Fonksiyonel hale geldiğinde herkes ne büyük nimet olduğunu çok daha net görecek.

Uzatmayalım ve yine DOSİAD’ın teşekkür metnindeki tespitlerle sonlandıralım:

“Eğitim Kampüsü yatırımının, il eğitim performansını artıracağı, beyin göçünü azaltacağı, il eğitim vizyonuna yeni bir ritim ve heyecan kazandıracağı açıktır. Aynı yerleşke içinde yer alacak olan farklı liselerde eğitim alacak olan gençler, hem modern eğitim araç ve gereçlerini kullanma imkanı bulacak, hem de eğitimci açığı çözüme kavuşacaktır. Eğitim kampüslerinin asayiş bakımından denetimi daha kolay ve daha kapsamlı olacağı için gençlerin özellikle uyuşturucu bataklığına düşmeleri engellenecek,  okul önlerinde yaşanan talihsizlikler ve  huzuru bozucu olaylar da yaşanmayacaktır. Yine bu alanda sosyal performansın değerlendirilmesine yönelik yatırımlar çoğalacak, spor’dan sanata gençlerin sosyalleşme ve sanat, spor aktivite ihtiyacı da giderilecektir. Bu manada Eğitim Kampüsü yatırımı çağdaş bir atılım ve yatırımdır. Projenin yaygınlaştırılması temennimizdir…”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Suat Zefer Şen
 5 Eylül 2014 Cuma 11:14
ERzurum için çivi çakandan Allah razı olsun.
 Kampus
 5 Eylül 2014 Cuma 11:14
Umarızki dedikleriniz olsun. Bence bir kampüste Karayollarının üstünde bir yere yapılmalı. Hatta burası çok daha önemli.
 Osmanlı Genci
 5 Eylül 2014 Cuma 11:12
Yazınız için size ne kadar teşekkür etsem azdır. Çünkü, malesef gazeteciler sadece olumsuzlukları yazıyorlar. Sayın Milletvekilimizin bu yaptığını sütunlara almanız sizlerin gerçek Erzurumlu ve dadaşlardan olduğunuzu gösterdiği için bir defa daha teşekkür eder, Cengiz Beyede ayriyeten teşekkürlerimi sunarım. Süleyman ŞANAL - Öğretmen
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi