Önümüzdeki yıl yerel seçimler var.
Seçimler öncesi son yaz mevsimindeyiz,Belediye Başkanlarının adeta 'final maçına çıkacak takım’ gibi olması gerekmez mi?Özellikle büyükşehir belediyesine verilen yetkiler, herkesin ağzını sulandırıyor.Bakanlar, parlamenterler, 'kurt siyasetçiler', bürokratlar 'seçim havuzuna atlamak' için işaret bekliyor.
HANGİ ÜNLÜLER YARIŞACAK?
İktidar partisi ile muhalefet arasında ciddi bir yarış ve çekişme söz konusu.Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ, 10 Haziran günü yine kesinlikle aday olmayacağını açıkladı.Akdağ olsaydı, her halde AK Parti’de başka kimsenin şansı kalmazdı.Büyükşehir için adları geçenleri şöyle bir sıralayalım: İsmail Köse, Muzaffer Gülyurt, Fevzi Budak, Mustafa Ilıcalı, Muhyettin Aksak ve Ahmet Küçükler.
YAKUTİYE'NİN HEYECANLADIRAN PROJESİ NE AŞAMADA?
Recep Akdağ’ın Karayolları’ndaki sohbet sırasında da konuştuk.
Yakutiye, Üç Kümbetleri Çifte Minareli Medrese ile birleştiren projede istimlâk ve yıkım işini tamamladı mı?Allah göstermesin 'Deprem mi oldu?' dedirten o virane görüntülerle mi Başkan Ali Korkut seçime girecek?Başkan Korkut'un dillendirdiği ve heyecan duyduğumuz 'Ankara'nın Hamamönü'nü andıran geri dönüşüm projesine ne oldu? Yoksa Korkut hala 'kıyma', 'bilgisayar', 'projeksiyon' dağıtımı ile mi uğraşıyor?
OLİMPİYAT PARKI KIŞIN MI AÇILACAK?
Başkanlık tarihinde ikinci kez seçilme şansını yakalayan Ahmet Küçükler ise kolay yutulur lokma değil. Ama siyaset yarışı yüzünden verdiği sözleri unuttu gibi. Örneğin Büyükşehir'in geçtiğimiz yıl açmayı vaat ettiği Olimpiyat Parkı ne durumda? Hani eski fuarın yerinde 245 dönümlük alana lunapark, çocuk oyun alanları, mini hayvanat bahçesi, gezi, oturma, spor ve mesire alanları yapılacaktı? Projenin bitiş tarihi: 2012. Biz 2013’ün Haziran ayındayız. Hala Olimpiyat Parkı'nın açılışından haber yok.
KAMPUMBAĞA HIZIYLA İŞLER YÜRÜR MÜ?
Numune Hastanesi'nin yerine yaptırılmaya başlanan 350 otoluk kapalı otopark ve 15 dönümlük yeşil alan projesi de geçen yıl bitecekti. Sanki Kaplumbağa hızıyla inşaat devam ediyor. Geçtiğimiz yılın 19 Mayıs günü aceleye getirilen Halk Eğitim'in yeri açık otopark yapmak için mi yıkıldı? Sadece Halk Eğitim'i değil, ardından nadide eserlerin sergilendiği müze ile galeri salonunu da kaybettik. Ayrıca Aziziye Anıtına neler yapılıyor, bilen var mı?
TAM 2 YIL GEÇTİ, HALA HABER YOK
Başkan Ahmet Küçükler, 22 Nisan 2011'de açıklamıştı: "Kalenin etrafı açılıyor." DPT’den onaylı 'cazibe merkezi' kapsamına alınan Erzurum kalesiyle ilgili açıklamanın üzerinden tam 2 yıl geçti. ‘Yakın bir tarihte başlanacak’ dediği kamulaştırma ile boşaltılan evlerde yıkım, acaba 'yılan hikayesine' mi döndü? Cazibe merkezi kapsamındaki butik oteller, Erzurum’un kültürünü yansıtan evler ve satış yerleri nerede? Yoksa yapıldı da biz mi göremiyoruz?