MENÜ
Erzurum 10°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kadına Şiddet  -1-
Metin Öztürk
YAZARLAR
23 Aralık 2015 Çarşamba

Kadına Şiddet -1-

Herkes bilir ki Bizim Ülkemizde bir konu konuşulmaya başlandı mı basının da etkisi ile her kes vurun abalıya der. Bu günlerde kadına şiddet pek moda ya artık herkes bilire bilmeze konuşuyor, konuşanların içerisinde doğru konuşanlarda ne yazık ki bu karmaşada gümbürtüye gidiyor. Peki, bu kadar konuşulanların sonunda aklınızda ne kalıyor?

 Falan kes karısını dövdü.

Yani kadına şiddet bu mu? Falan kesin karısını sokak ortasında dövmesi veya filan kesin nişanlısını vurması mı? Basının canına minnet bu tür haberleri ne kadar yaparlarsa o kadar izleniyorlar ama asıl kadına şiddeti kimse görmüyor.

Kadına şiddet, kadının bir meta gibi görülmesiyle başlamadı mı? Özellikle sanayi devriminden sonra toplumun tüketime yönlendirilmesi ve son 50 yıl içerisinde tüketim toplumu yaratmanın en büyük itici gücü kadının baldır- bacak resimlerinin bütün tüketilen mallarla birlikte reklam edilmesi değil mi?

Bundan daha üzücü olanı kadınlarımızın da bu furyaya katılması değil mi? Birçok kadınımız-kızımız artist olmak için evinden kaçmadı mı, birçok kızımızın gönlünde hala meşhur olmak artist olmak yok mu? Bunun için kızlarımız ellerinden geleni yapmıyorlar mı yalan olduğunu bile bile “ya tutarsa” deyip verilen sözlere inanıp kendilerini ateşe atmıyorlar mı? Ondan sonra al sana binlerce yıkılmış hayal. Bu kızlarımızın tek sermayeleri güzellikleri değil mi? Bu sermayenin art niyetli ellerde ne kadar da çabuk yok alacağını bile bile bir kumar oynamıyorlar mı?

Hele günümüzün teknolojik aletleri ile hiçbir özel hayatı kalmayan bu kızlarımızın asıl şiddeti kendilerinin kendilerine yaptığını bilmeleri gerekmiyor mu?

Ondan sonra gelsin boy boy üçüncü sayfa haberleri

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi