MENÜ
Erzurum 24°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzurumlu aktardan kış çayı tarifi
Sağlık-Yaşam
12 Ekim 2016 Çarşamba 01:31

Erzurumlu aktardan kış çayı tarifi

M.COŞKUN-Aktar Bünyemin Güllüce, havların soğumasıyla gelişen hastalıklardan hangi bitkilerle nasıl korunabileceğini açıkladı

Havalar soğumaya başladı. Kış mevsimi kendini yavaştan hissettiriyor. Özellikle Erzurum gibi bir yerde soğuk günler daha sert ve daha uzun sürüyor. Bu dönemde de maalesef bazı sağlık problemleri daha da artıyor. Pekâlâ, bu hastalıklara karşı doğal yollarla nasıl mücadele vereceğiz? Aktar Bünyamin Güllüce, bitkilerle soğuğa meydan okumanın püf noktalarını dile getirdi.

Kışın tüketilecek çay tarifini anlatan Güllüce, “Kış çayı dediğimiz özel karışım bir çay. Bunu bazıları da bilebilir. Bu çay, ıhlamur, tarçın ve havlıcan’ın içine okaliptüs, hatmi çiçeği ve az bir şeyde altın otu karıştırılarak kaynatılır. Sonra içerisine bal veya keçiboynuzu pekmezi katılır. İskandinavya ülkelerinde özellikle bu tür çayların içine bal katılarak tüketimi çok fazladır. Buralarda malum havların daha da soğuk olduğunu bilmekteyiz. Ayrıca yine bu soğuk zamanlarda incir, dut ve kuşburnu tüketilmesi vücudun vitamini ve enerjisini alacağından soğuk havaların hastalıklarından korunmak daha da kolay olacaktır. Tabi hasta olunması durumunda doktora mutlaka gidilmeli ve doktorun tavsiye ettiği ilaçların tüketilmesi gerekmektedir. Yine vücudun sıcak tutulması gerekiyor. Özellikle uyurken vücut daha savunmasız olduğundan üşütme olasılıkları daha fazladır.” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Erzurum Gazetesi