MENÜ
Erzurum 16°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İmam efendi işine bak!
Ali Kemal Koçak
YAZARLAR
14 Ağustos 2023 Pazartesi

İmam efendi işine bak!

Son tartışma bir imam üzerinden yürütülüyor ve oradan da sanki olay iktidarla ilintiliymiş gibi AK Parti ve Cumhur ittifakı yıpratılmaya çalılıyor.

Konuya en kestirme giriş şöyle olsun:

Toplumsal birliği ve huzuru sağlamak, dini değerleri anlatmak ve manevi rehberlik yapmak gibi önemli sorumlulukları bulunan imamların, siyasi içerikli mesajlar vermekten kaçınmaları son derece önemlidir.

Etnik ve milli kimlikler üzerinden yapılan hassas açıklamalar, toplumun içinde derin ayrılıkların ve gerilimlerin oluşmasına sebep olabilir.

İmamların asıl görevi, dinin öğretilerini açıklamak, manevi değerleri aktarmak ve toplumun birliğini güçlendirmektir.

Özellikle günümüzde artan deist ve ateist eğilimler karşısında, din adamlarının dikkatle hareket etmesi ve bu konudaki sorunlara çözüm aramaları gerekmektedir.

Din adamlarının siyasi motivasyonlarla konuşmaları, dinin asıl öğretilerini saptırabileceği gibi, insanların kafalarında da soru işaretleri oluşturabilir.

Toplum, din adamlarını manevi rehberler olarak gördüğünden, siyasi söylemlerle dinin birleştirici ve manevi boyutu zedelenebilir.

Bu nedenle, imamların ve hocaların özellikle siyasi konularda tarafsız ve birleştirici bir tutum sergilemeleri, toplumsal barışın ve uyumun korunması adına büyük önem taşır.

Öyleyse, imamların ve hocaların temel sorumluluğu, dini öğretileri aktarmak, manevi rehberlik yapmak ve toplumsal birliği güçlendirmek olmalıdır.

Siyasi içerikli mesajlar vermek, etnik ve milli kimlikler üzerinden hassas açıklamalar yapmak yerine, toplumun birliğini korumak ve manevi değerlere odaklanmak, daha sağlıklı bir toplumsal yapı oluşturmanın temel adımlarından biridir.

Sosyal medyanın, kamera ve mikrofonların şehvetine kendini kaptıran işgüzar tipler her kesimi rahatsız ediyorlar nokta!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 dadaş
 17 Ağustos 2023 Perşembe 14:24
adam kalkacak dinine imanına vatanına kast edecek bir hoca çıkıp bunları iyot gibi açığa çıkaracak ama hoca işine baksın olacak hadi ordan
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi