MENÜ
Erzurum 22°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bu sezon taraftar gülecek mi?...
İzzet Fehmi Aksakal
YAZARLAR
21 Ağustos 2013 Çarşamba

Bu sezon taraftar gülecek mi?...

Dede Çelik gibi tecrübeli bir oyuncusuyla da yollarını ayıran Erzurum Büyükşehir Belediyespor, Ebubekir Göze’yi Düzyurtspor’a kaptıran Yakutiyespor’un bu sezon sergileyeceği performans merak konusu.

Mavi beyazlı ekibin yer aldığı 2’inci gurupta takımların isimlerine, futbolcu ve tesis yeterliliğine bakıldığında lige favori başlanacakmış gibi bir izlenim edinmek mümkün..

Ama öyle mi?

Büyükşehir Belediyespor neredeyse yüzde ellisi yenilenmiş bir kadroyla lige başlayacak. Teknik Direktörle birlikte 9 yeni futbolcu transfer eden yöneticiler oldukça umutlu konuşuyor.

Taraftarın belirli bir kesimi de şampiyonluğu garanti görüyor.

Özellikle yeni Teknik Direktör Yavuz incedal’ın Gümüşhanespor’daki başarısına dikkat çekiliyor.

Ancak Gümüşhanespor’un lig sürecinde değil play off’ta ikinci lige yükseldiği nedense dikkate alınmıyor.

Takımın başına geldiğinde gece yarılarına kadar futbolcuların eğlendiği ortama disiplin kazandıran, geçen sezonun ortasında üç futbolcuyla disiplin anlayışı sebebiyle yollarını ayıran, şimdi ikinci ligde Gaziosmanpaşaspor’un teknik patronluğunu yapan Taşkın Güngör’ün sağladığı iç disiplini Yavuz incedal’ın hangi seviyede tutacağı da bilinmiyor.

İncedal’ın Gümüşhanespor’da disiplinsizliğe, hedefsizliğe ve laubaliliğe pirim vermediği de bir gerçek.

Beyefendi bir kişiliği var.

İş disiplini ve ahlakı da yüksek.

Futbol bilgisi de 3’üncü lig normlarının üstünde.

Gümüşhaneli gazeteci arkadaşlarımızın bize ilettiği bilgi bu.

Dileriz doğrudur..

Ve dileriz aynı başarıyı  Büyükşehir’de de sağlar. İncedal’ın Gümüşhane’de sergilediği başarıyı tekrarlaması için taraftar da basın da her türlü desteğe hazır.

Guruptaki takımlara gelince…

Transfer sezonunu en iyi geçiren iki takım var. Biri geçen yıl Yakutiyespor’la birlikte BAL’da mücadele eden ve 3’üncü lige yükselme başarısını gösteren Düzyurtspor, diğeri ise Haccetepespor.. Bu iki takımda 11 yeni futbolcuyla sezona girecek.

Bursa Orhangazispor 7, İstanbul Çıksalınspor ve Çorum Belediyespor 6, Ünyespor, Darıca Gençlerbirliği ve Manavgat Evrensekispor 5, Sancaktepe Belediyespor ve 68 Yeni Aksarayspor ise 3 yeni futbolcuyu kadrosuna kattı.

Geçen yıl şampiyonluğu son haftalarda Altınordu’ya kaptıran Darıca Gençlerbirliği, futbol altyapısı oldukça zengin olan Hacettepe, geçen yıl ligde aradığını bulamayan Maltepespor ve Sakaryaspor, Bursa Orhangazispor kağıt üstünde ve takım bilgilerine göre gurubun en iddialı takımlarının başında geliyor.

Gurubun her maçında sürpriz yapacak iki tamı ise İstanbul Çıksalınspor ve Elibol Sandıklıspor olarak gözüküyor. Düzyurtspor ise BAL’daki performansını sergilemesi durumunda guruptaki çok takımın canını yakacak gibi.

2’inci gurubun plasesi ise  Batman Petrolspor..

Tabii, bunlar dediğimiz gibi kağıt üstü değerlendirmeler ve hazırlık maçlarından edinilen izlenimler.

İşin eğrisi ve doğrusu yeşil sahada belli olacak..

Geçen sezon evinde ve deplasmanda oynadığı iki ilk maçını beraberlikle bitirerek, lige oldukça durgun başlayan Büyükşehir Belediyespor ilk sınavını seyirci önünde Elibol Sandıklıspor karşısında verecek..

Yani sözün bittiği noktada..

1 Eylül’de en az on bin seyirci Kazım Karabekir’de takımını destekleyecek..

Rota belli ve tek: hedef 2’inci Lig..

Umarız bu rotadan şaşılmaz..

Umarız seyircisi, futbolcusu, teknik ve idari yönetimiyle Büyükşehir Belediyespor için tek yürek olunur.

Umarız..

Bu arada Yakutiyespor için de bir ara vurgu yapalım.

Geçen sezon lige fırtına gibi giren, ilk iki maçını galibiyetle kapatması yanında gol rekoru kırarak 9 golü rakip filelere göndererek büyük bir beklenti süreci oluşturan kırmızı siyahlı ekibin işi oldukça zor..

Rize ve Trabzon takımlarının yanı sıra ilk karşılaşmada rakip olacak Karsspor da gurubun favori ekiplerinden.

Yakutiyespor’un gurubundan çıkabilmesi için Trabzon ve Rize’deki deplasmanlardan mutlaka puan getirmesi şart.

Evindeki maçları da kazanmak zorunda.

Trabzon’un Yomra, Beşikdüzü, Beşirlispor, Faroz Gençlikspor, Rize’nin Çayelispor ve Kalkanderespor takımları karşısında her iki maçtan da puan almak lazım.

Gurubun bir diğer favori takımı, Büyükşehir Belediyespor’la 2010 sezonunda aynı gurupta mücadele veren Dersimspor.

Ve profesyonel lige yükselmek için şehir halkının yüreğini kilitlediği, Belediye Başkanının tüm imkanlarıyla desteklediği Karsspor çok önemli rakip..

Yakutiyespor’un BAL’dan 3’üncü lige çıkması Erzurum’a çok şey katacak.

Erzurumlu futbolseverler artık başarı istiyor..

Başka beklenti yok..

Ya başarı, ya başarı…

Taraftar sabırla yine takımlarını destekleyecek..

Umarız uzun lig maratonunu sonunda umarız gülen taraf, Büyükşehir Belediyespor ve Yakutiyespor’u ile Erzurum olur…

Umarız..

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 burak
 2 Eylül 2013 Pazartesi 15:43
ya incedalın 6 tane şampiyonluğu var daha ne konuşuyoruz adamı tek gümüşhane değilki adamın kariyerini öğrendim saygı duymaktan başka ne düşünebilirim ki adam sağolsun çıkmış gelmiş demekki buraya hizmet yapmak burayı iyi bir yere getirmek istemiş diğer takımlar bizden fazla da para teklif etmiş ama parayı düşünmemiş erzurum hepsinden büyük müthiş taraftarı var ve taraftarımızada yıllardır hayranmış teşekürler hocam.
 sami
 1 Eylül 2013 Pazar 00:16
gazeteci duyduğunu yazmaz gördüğünü bildiğini yazar recep bey o kadar imkanlara rağmen bu takımı mahveden taşkın hocadır ne disiplini ya tesisde her zaman kavga vardı topçular hiç sevmediler 9-10 topçu getirdi olduk 6. bumu başarı bağırmakla disiplin olmaz sevgiyle olur iyi yönetmekle sevk idare ile olur taşkın hem başarısız dı hemde hiç sevilmedi o kadar imkanlara rağmen.
 öz dadaş
 1 Eylül 2013 Pazar 00:04
ya sen futbol yazmasan iyi olur recep gardaş yorum yapmamış hepbirşeyler yazayım diye yazmışın oysa yeni bir sezona giriliyor gerek yönetim hoca futbolcu için biraz pozitif olmalısın sezon bile başlamamış sannki başlamış gibi bişey yazılmlş olmamış be gardaş pozitif ol egonu da yenersin.seni seviyoruz
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi