MENÜ
Erzurum 27°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
UEFA'ya sert tepki
Spor
5 Temmuz 2024 Cuma 20:36

UEFA'ya sert tepki

Parlamenter Gazeteci ve Yazarlar Birliği, milli futbolcu Merih Demiral’a UEFA tarafından verilen cezayı sert bir şekilde eleştirdi.

Milli maç sonrası yaptığı bozkurt sembolü nedeniyle iki maçtan men cezası alan Demiral’a yönelik bu yaptırımın, Türk milletine hakaret olarak kabul edildiği belirtildi.

*MİTOLOJİK SEMBOL VE UEFA'NIN KARARI

Birlik Başkanı İbrahim Aydemir, yaptığı açıklamada, bozkurt sembolünün Türklerin en kadim mitolojik sembolü olduğunu vurguladı. Aydemir, "Milli bir maçtan sonra bu sembolü ifade eden işareti suç saymak ve milli futbolcumuza ceza vermek, UEFA’nın Türkiye’ye ve milletimize olan düşmanlığını ortaya koymaktadır," dedi. Aydemir, bu kararı kabul etmenin mümkün olmadığını ve UEFA’yı kınadıklarını ifade etti.

*TÜRKİYE'NİN TEPKİSİ

Başkan Aydemir, gerekirse milli takımın turnuvadan çekilmesi de dahil olmak üzere her türlü tepkinin verilmesi gerektiğini belirtti. "UEFA’yı bu kararından dolayı kınıyoruz ve yazıklar olsun diyoruz," dedi. Aydemir, bu cezanın, milli heyecan ile yapılan bir hareketin yanlış yorumlanması olduğunu ve tüm Türk milletine yapılan bir saygısızlık olarak görüldüğünü sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi