MENÜ
Erzurum 15°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzurum için müjde gibi haber
Araştırma İnceleme
18 Mayıs 2012 Cuma 01:04

Erzurum için müjde gibi haber

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Türkiye'de Diyarbakır, Erzurum ve Trakya'daki üç alanda kaya gazı-petrol baseni olduğunu ve bu bölgelerde 20 trilyon metreküp doğalgaz belirledi
FERHAT AKGÜN(İHA) - TPAO’nun kaya gazı elde etmek için Trakya başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli yerlerinde sondaj çalışması yaptığını belirten Zorlu Holding Gazdaş Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan, kaya gazının çıkarılmasının ardından ithal gaza bağımlılığın azalacağını kaydetti.
Zorlu Holging’e bağlı Gazdaş AŞ yetkilileri, Tekirdağ’da gazetecilerle bir araya geldi. Rüya Restoran’da düzenlenen basın toplantına Gazdaş Trakya Doğalgaz Dağıtım AŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan, Tekirdağ İşletme Müdür Olcay Gökkurt, şirket çalışanları ve gazeteciler katıldı.
Gazdaş Trakya Doğalgaz Dağıtım AŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan, düzenlediği basın toplantısında, Trakya'da 120 bin aboneye ulaştıklarını söyledi. Yıl sonuna kadar 160 bin aboneye ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Akaslan, "Trakya bölgemizde alt yapı çalışmalarında sona yaklaşıyoruz. Halkımıza hizmet etmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Ayağımızdaki çizmeyi çıkarttık, yüzümüzü müşterimize döndük. Halkın ve kurumların çevre kirliliğini önlemek amacıyla hızla doğalgaz kullanımına geçmesini bekliyoruz. Trakya'da 2012 yılının sonuna kadar 160 bin aboneye doğalgaz ulaştırmayı hedefliyoruz" dedi.
Türkiye’de 45 milyon metreküp doğalgaz tüketildiği bilgisini veren Akaslan, bunun yüzde 2’sinin Trakya’dan çıkartıldığını söyledi. Trakya’da 2 şirket tarafından gaz çıkarıldığını kaydeden Akaslan, bu gazların büyük bir çoğunluğunu Zorlu Holding’in aldığını aktardı.
Türkiye’nin gazda dışarıya bağımlı bir ülke olduğunu belirten Akaslan, çeşitli bölgelerde çıkarılan gazın miktarının az olduğunu kaydetti.
Doğalgazda en büyük ithalatçı olan ABD'yi ihracatçı konuma getirerek Rusya'dan daha fazla üretim yapmasını sağlayan ve doğalgaz piyasasında çığır açan kaya gazı (Shale gas) metodu Türkiye'nin yeni umudu olduğunu belirten Akaslan, “TPAO Trakya başta olmak üzere Türkiye’nin 3 noktasında kaya gazı elde etmek için çalışma başlattı. Çalışmalar umut verici. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Türkiye'de Diyarbakır, Erzurum ve Trakya'daki üç alanda kaya gazı-petrol baseni olduğunu ve bu bölgelerde 20 trilyon metreküp doğalgaz belirledi. Bu çalışmalardan umutluyum. Kaya gazı bizi dışa bağımlılıktan kurtarak. Umudumuz kaya gazında” dedi.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Alirıza
 18 Mayıs 2012 Cuma 13:53
Buhaber hem şehrimiz hemde türkiye için çok güzel bir haberdir Allah izin verirde çıkarırsak el alemin minnetinden kurtuluruz kesildi kesilecek gibi bi sıkıntımız olmaz hem para ödüyoruz hem keserler diye kuşku duyuyorduk Allah sonunda yüzümüzü inşallah güldürecek.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi