MENÜ
Erzurum
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aydemir’den muhalefetin haline dadaşça tepki
Siyaset
17 Mayıs 2022 Salı 13:26

Aydemir’den muhalefetin haline dadaşça tepki

AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında AK Belediyecilikle muhalefet belediyelerinin farkını paylaştı, 3.5 yıllık süreçte muhalefet belediyelerinin eser ortaya koyamadığını vurguladı.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında AK Belediyecilikle muhalefet belediyelerinin farkını paylaştı, 3.5 yıllık süreçte muhalefet belediyelerinin eser ortaya koyamadığını vurguladı.

AYDEMİR AK BELEDİYECİLİĞİ TARİF ETTİ

Milletvekili Aydemir, ‘1994 yılında bu ülkede bir transformasyon, bir değişim gerçekleşti. Bunun adı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Belediyeciliğiydi, AK Belediyecilik modeliydi. Oradan başlayan süreçle şehirler mamur hale getirildi. AK Belediyeciliğin olduğu her yerde özel modeller, şehircilik projeleri geliştirildi. Muhalefete mensup belediyeler 3.5 yıldır iş başında, tek bir eserleri yok’ dedi.

‘BÜTÜN MAHARETLERİ ERÇEKLERİ ÇARPITMAK’

‘Muhalefetin bütün mahareti çarpıtmak, abartılı yalan söylemek.’ diyen Milletvekili Aydemir, ‘Son ki, 3 Milyon yolcu kapasiteli  Rize-Artvin Havalimanını 3 Milyon yolcu garantili diye çarpıtmaları ortada’ dedi. Milletvekili Aydemir, buna dönük notlar düşüp, muhalefetin halini dadaşların diliyle terennüm etti:  “Canım çıksın… Ne haldesiniz!” vurgusunu yaptı.

‘MUHALEFET KAPASİTE İLE GARANTİ ARASINDAKİ FARKI BİLMİYOR’

Muhalefetin garanti ile kapasite kavramlarının manasını bilmediğini, gerçekleri değiştirerek havaalanı yolcu kapasitesini yolcu garantisi şeklinde yanlış biçimde ifade ettiklerini belirten Milletvekili Aydemir, ‘Rize – Artvin Havaalanı 3 milyon kapasiteli bir havaalanı. Eşi ve emsali olmayan bir havaalanı. Muhalefet, ise 3 milyon yolcu garantisi verilmiş. Buraya nasıl 3 milyon yolcu getireceksiniz?’ diyor. İnsan Allah’tan korkar, insan bir bakar araştırır. Burayı yapan Devlet oysaki. 3 milyon yolcu garantisi yok, 3 milyon yolcu kapasitesi var havaalanının. Bunlar bu milleti, kamuoyunu hafife alıyorlar. Bu halleriyle iktidara talepler. Erzurum’da bunların hallerine ‘canım çıksın’ denir. Kapasiteleri yok, yatırımlardan haberleri yok.’ dedi.

AYDEMİR’DEN İFADE HÜRRİYETİ VURGUSU

AK Partinin bölücü anlayışa geçit vermeyişini Kürtçe yasağı diye çarpıtan muhalefet yaklaşımını vicdansızlık olarak niteleyerek not düşen Milletvekili Aydemir,  ‘Devri iktidarlarında insanların kendilerini tarif etmelerine dahi mani olanlar, analarının ak sütü gibi helal dilleri dillendirmenin önünü açan AK Anlayışa laf edemezler. ‘ dedi.

‘BÖLÜCÜ PROPAGANDA YAPAN ŞAHSA İZİN VERİLMEMİŞTİR’

Milletvekili Aydemir, ‘Kocaeli Derince Belediyesince bir konser iptal edildi. Konseri verecek şahıs, Almanya’da bölücübaşının posteri önünde konser veriyor. Bölücü hainlerin reklamını, propagandasını yapıyor. Belediyemiz de bu durumu öğrenince ilçede bu şahsın vereceği konseri iptal ediyor. Bundan doğal ne olabilir mi? Rezalet şurada, Kılıçdaroğlu başta olmak üzere işi başka mecraya taşıyorlar. Gerçekleri tersyüz ederek konserin Kürtçeye tahammülsüzlükten dolayı iptal edildiğini öne sürüyorlar. İnsanda biraz vicdan olur. Siz insanların kendilerini ifade etmelerine engel oluyordunuz. İnsanlar sizin zamanınızda kürdüm diyemiyordu, bırakın kürtçe konuşmayı. Biz ne yaptık, herkesin anasının sütü gibi helal olan ana dilini konuşmasının önünü açtık. Kürtçe televizyon açtık biz. Şu anda iftihar ediyoruz ki, herkes çok rahat bir halde kendisini ifade ediyor, kürtçe konuşuyor, yayın yapıyor. Hiçbir beis yok, sıkıntı yok. Ama bölücülere geçit vermediğimiz için rahatsız oluyorlar. Yalanla, yanlışla toplumda tezvirat oluşturmanın bir anlamı yoktur.’ kaydını düştü.

PROJEYE BAK, HİZAYA GEL

İstanbul havalimanı dünyada benzeri olmayan bir yatırım ve hava ulaşım projesi olduğunu, bir muhalefet partisi Genel Başkanının iktidara geldiklerinde bu havaalanını iptal ederek, başka bir işlev için kullanacakları şeklinde proje açıkladığını belirten Milletvekili Aydemir, ‘Proje bak hizaya gel! İstanbul Havalimanını başka bir fonksiyona evirmek. Muhalefetin çapı bu. ‘ dedi.

İŞLERİ GÜÇLERİ HEYKEL YAPMAK

Milletvekili İbrahim Aydemir, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, şehrin 34 farklı noktasına Şahmeran heykeli yapacağını söyleyerek, "Bunların 3,5 yıldır bir eseri yok. '7 milyon liraya heykel yapmak', işleri bu." dedi. Milletvekili Aydemir, İBB tarafından "Şahmeran 34" projesi kapsamında 34 Şahmeran heykeli yapılacağını, heykellerin değerinin 7 milyon lira olduğunu ifade etti.

7 MİLYONLUK HEYKEL HARCAMASINA TEPKİ

Milletvekili Aydemir, "Bu rakam, kaç bin kişinin asgari ücretine denk. Şahmeran yapmayın, şah-ı merdan olun. Şah-ı merdan, mertliğin zirvesi demektir. Mertliğin zirvesi de verdiği sözü tutmayı gerektirir. Bunlar Genel Başkanları başta olmak üzere, İstanbul Büyükşehir Belediyesine aday olduklarında ne sözler vermişlerdi, birini bile yapamadılar." diye konuştu.

‘BİRİKİMLERİ YOK’

İBB'de 3,5 yıldır normal yürüyen bir sürecin yaşanmadığını savunan Milletvekili Aydemir, "Bunlarda böyle bir maharet, birikim yok. Vatandaşlarımız İstanbul'u şimdi yakından görüyorlar, 'Bunlar Türkiye'de yönetime gelse aynı hal Türkiye için de geçerli olur.' diye endişe ediyorlar ve defans uyguluyorlar. İnsanlarımız sağduyu sahibi, bunları görüyor, biliyorlar. Bunların 3,5 yıldır bir eseri yok. '7 milyon liraya heykel yapmak', işleri bu. Allah bu milleti bunlardan korusun." değerlendirmesini yaptı.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi