MENÜ
Erzurum 17°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aydemir: ‘Gezi’yi organize edenler, Soros'un ekibiydi’
Siyaset
29 Nisan 2022 Cuma 00:32

Aydemir: ‘Gezi’yi organize edenler, Soros'un ekibiydi’

Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Osman Kavala'nın "15 Temmuz darbe girişimi" ile "Gezi Parkı olayları"na ilişkin davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasına yönelik muhalefetten yapılan açıklamalara tepki gösterdi.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Osman Kavala'nın "15 Temmuz darbe girişimi" ile "Gezi Parkı olayları"na ilişkin davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasına yönelik muhalefetten yapılan açıklamalara tepki gösterdi.

Milletvekili Aydemir, "28 Şubat'ın en temsiliyetçi isimleri bugün Sorosçu kesilmiş, Soros'a arka planda methiyeler düzüyorlar." dedi.

‘TOKATI MİLLETTEN YERLER’

Basın toplantısında 27 Nisan e-bildirgesine değinerek, vesayet odaklarına ve vesayetçi düşünceye tepkilerini paylaşan Milletvekili Aydemir, Milletin zihninde sivil siyaset güçlendikçe ülkenin çok daha ileri noktalara gittiği duygusunun yeşerdiğini, herkesin, bu halin sahiplenilmesinin önemini kavradığını ifade etti. Aydemir, "15 Temmuz'da bunun yansımasını gördük ki buna heves edenlerin tokadı milletten yiyeceği biliniyor artık." diye konuştu.

Milletvekili Aydemir, ‘27 Nisan aynı zamanda bir kırılma noktası oldu. Çünkü bir dirayetli lider vardı. Yol arkadaşları vardı. O muhtırayı aldılar, çöpe attılar. Sonra, ‘artık sivil siyaset var. Bundan sonra böyle müstebit yaklaşımlara geçit vermeyeceğiz. ‘ kaydını düştüler. ‘ dedi.

GEZİ OLAYLARI

Sivil siyasetin içinde vesayet günlerine heves duyanları gördüklerini belirten Milletvekili Aydemir, muhalefet partilerinin genel başkanlarının iri kıyım laflarla maliyeti millete 200 milyar doları bulan Gezi olaylarını savunmayı sürdürdüğünü dile getirdi.

İPE SAPA GELMEZ LAFLAR EDİYORLAR

Milletvekili Aydemir, "28 Şubat'ın en temsiliyetçi isimleri bugün Sorosçu kesilmiş, Soros'a arka planda methiyeler düzüyorlar. Soros'un en mütebariz ismi yargılanmış, Gezi olaylarının müsebbibi olarak görülmüş ve bağımsız mahkemeler bir karar vermiş; muhalefet liderleri o kararı tenkit için ipe sapa gelmez laflar ediyorlar. Sizin durduğunuz yeri biz biliyoruz." ifadelerini kullandı.

AKŞENER’E TEPKİ

Aydemir, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in istibdata değindiğini anımsatarak, "İstibdatın en alası 28 Şubat'tı. O damarın bir uzantısı da Gezi heveskarlarıydı. Gezi olaylarını organize edenler, Soros'un ekibiydi. Bu tüm dünyayı karıştıran bir ekip. Oraya en ufak laf etmezsiniz şimdi istibdattan bahsedersiniz. İstibdatın en alası oturduğunuz yerdir." dedi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi