MENÜ
Erzurum 27°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aydemir: Avrupa ve Amerika bu katliamların baş sorumlusudur
Guncel
11 Temmuz 2024 Perşembe 18:45

Aydemir: Avrupa ve Amerika bu katliamların baş sorumlusudur

Parlamenter Gazeteci ve Yazarlar Birliği Başkanı İbrahim Aydemir, Avrupa’nın ortasında yaşanan Srebrenitsa katliamı ve İsrail’in Gazze’deki vahşeti hakkında sert açıklamalarda bulundu. Aydemir, Avrupa ve Amerika'nın bu olaylardaki sorumluluğuna dikkat çekerek, insanlık dışı tutumlarını eleştirdi.

"SREBRENİTSA KATLİAMI: AVRUPA'NIN UTANCI"

İbrahim Aydemir, Avrupa’nın ortasında Srebrenitsa’da binlerce Boşnak’ın hiçbir suçları olmadan Sırplar tarafından katledildiğini hatırlattı. Aydemir, "İşin en üzücü yanı ise Avrupa'nın buna çanak tutması ve hatta çokça destek vermesidir. Boşnakların tek günahı Müslüman ve Boşnak olmalarıdır. Bunun dışında hiçbir suçları yoktu," dedi.

 "GAZZE'DE YAŞANANLAR SREBRENİTSA'DAN BETER"

Aydemir, İsrail’in Gazze’de yaptığı vahşeti Srebrenitsa katliamı ile kıyaslayarak, "Şu anda İsrail’in Gazze’de yaptığı vahşet buna benzer, hatta bundan daha beter bir vahşettir. Garip olan, yine bu vahşetin arkasında Avrupa ve Amerika'nın olmasıdır," ifadelerini kullandı. Aydemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunlara yazıklar olsun diyoruz. İnsanlık diye bir dertleri yok. Tam tersine, insanlık şarlatanı ve insanlık düşmanı olanlardır. Olanları ve onları arka çıkanları milyar kere lanetliyoruz."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi