MENÜ
Erzurum 16°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Deli mi ne!
İslamhan Bulutlar
YAZARLAR
15 Kasım 2012 Perşembe

Deli mi ne!

Erzurum’da halkın çok sık kullandığı bir ifade vardır…
Akla yatkın olmayan bir söz duyduğumuzda söyleyen için “deli mi ne!” deriz…
Bu aralar o kadar sık kullanır oldum ki bunu…
Karar verdim artık TV seyretmiyorum…
Ama gelin görün ki…
“Deli mi ne” lik söylemleri bu defa internetten servis ediyorlar…
İnsanız ya…
Merak edip bakıyoruz…
Son ki ise…
“Kafayı yemiş bu” formatında karşılık buldu…
Yaşar Nuri Öztürk’ün bir değerlendirmesi…
64 yaşındaki eşcinsel modacıyla katıldığı programda, zırvalamış…
Niye bunu yapıyor hakikaten aklım almıyor…
Bakın ne demiş…
"Peygamberimizin açık talimatı güzel sesli adamlar ezan okuyacaktır. Peygamberin talimatı bu, bunu dedikten sonra bunun lamı cimi var mı? Güzel sesli insanlar okuyacak, bunu bulacaksınız. Ezan'ın ruhaniyeti insan sesiyle okunmasındadır. Namaz vaktini cihazla ilan edemezsiniz. Bunu İslam yasaklamıştır. Hz. Muhammed'in ilk gün koyduğu yasaktır”
***
Bunu hep yapıyor Yaşar Hoca…
İçine serpiştirdiği doğrularla birlikte öylesine akıl almaz ve insanlarımızın zihinlerini iğfal eden ifadeler kullanıyor ki…
Elbette Allah Resulü Ezan_ı Muhammedi’yi güzel sesli olanlar okusun buyurmuş…
Ama, cihazı yasakladığı da nereden çıkıyor…
O dönemde mikrofon mu varmış?
Ne bu şimdi…
Her fırsatta Cami sayısından dertlenen Öztürk, bu defa da mikrofona takmış…
Allah Allah…
Evim, istasyona öylesine yakın ki…
İlk birkaç gün tren geçince sesinden irkilirdim…
Sonra…
Alıştım… Hem öyle ki…
Tren gelmiş mi, gitmiş mi, o bed kornasını çalsa bile fark etmiyorum…
Kaldı ki…
Ezan sesi rahatsız etsin…
***
İnsanın ruhuyla ilgili bir hal…
Desibel seviyesi ne olursa olsun…
Ezan’ı duyunca içinizde bir ferahlık hissetmiyorsanız…
Bir senkronizasyon sıkıntısı yaşıyorsunuz demektir…
İki “dil” arasında uyuşmazlık…
Sevimsiz bir hal…
Bu durumu kendi içinizde yaşarsanız, bizi ilgilendirmez…
Ama, sanki toplumsal bir problemmiş gibi sunarsanız..
O zaman “hop dedik” deriz…
Kendi adıma söylüyorum ki…
Güzel Sesli müezzinler ezanı okusunlar…
Hem öyle okusunlar ki…
Beni uykumdan uyandıracak volümde olsun…
Ben de bundan haz alıyorum…
***
Yeni moda bu…
Erzurum’da da benzeri çok sayıda tip var…
Namazında niyazında ama…
İşi gücü cami’ye ait değerleri eleştirmek…
İyi niyetli olanları elbet istisna tutuyorum…
Zaten, bunların sayısı az…
Ve sesleri de çok çıkmıyor …
Yaşar Nuri frekansından konuşanlar ise acayip gürültü ediyorlar…
Dindarmış pozlarıyla..
Dine ait ritüellere, değerlere septediyorlar…
Nasıl tepki verelim bu aklı evvellere şaşırıp kaldık…
“Deli mi ne” kar etmiyor…
Dahası deli bile yapmaz bunların yaptığını..
Dua edelim en iyisi…
“Allahım sen bu salyangozcuları ıslah” eyle diye.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 yaşar
 18 Kasım 2012 Pazar 02:16
yaşar nuri hocam ezbere bir şey söylemez mutlaka bir sebebi vardır. sn devrin en büyük islam alimi ezana karşı olamaz.
 leyla mazlum
 16 Kasım 2012 Cuma 16:28
Yazar bu arkadaşların genel durumunu izah etmiş olacak ki;rahatsız olmuşlar.Evet bayanlar arasındada bunlar gibileri var.Namaz kılmazlar ama hep eleştirirler.Yazık Allah ıslah etsin bunlar gibileri.Bizleride affetsin bu uyduruk insanlara cevap verdiğimiz için.
 yahya adsız
 16 Kasım 2012 Cuma 16:05
Buyazıya yorum yapan arkadaşların yazara karşı karın ağrıları var sanırım.yorumlar sanki yazarı çekemeyen birileri tarafından yapılmış.yanılıyormuyum sayın yocalık.
 çırçırdan yoncalığa
 16 Kasım 2012 Cuma 15:11
Yoncalık kardeş ne istiyorsun bu yazardan. Adam kendine göre yazıyor işte. Belliki hökümatın adamı, yıkama yağlama yapıyor. Sende habire vur allah vuir günahtır. Senin yolun çırçırdan geçmedimi heç. Bırak garibanın yakasını. Tayip beyine yağını çeksin dursun. Yoksam yoksam sende deli misen ne???
 yoncalik,
 16 Kasım 2012 Cuma 09:32
Bu gün Cuma, Erzurumlular olarak, Erzurum Gazetesi okurlari olarak el acip söyle dua edelim: Rabbim sayin Yazarin bundan sonra mantikli-seviyeli programlar izlemesini nasip eyle. Hatta televizyon yada internet basina oturup Yasar Nuri'nin vb. kisilerin "kadinlar matinesi" formatli programlarini izlemek yerine, halkin icine karisip "okudugu" birbirinden "degerli eserlerin" yardimyla, olaylari süzgecten gecirmesini, analiz etmesini ve buraya gelip bizimle paylasmasini nasip eyle. "Gülbahcesinden gecenler gül olmasa bile gül kokar" derler, yazarimizin gül olmasa bile gül kokmasini nasip eyle. Ve ne olur yazarin, ergen agzindan cikmiscasina "Yaaa deli mi ne !!" tarzi yazilari yazmasini "nasip etme" desem agir kacar.Bunlari yazmasini kendine "ucuz-kalitesiz-seviyesiz" olarak görmesini nasip eyle allahim. Amin Amin Amin !
 salim
 16 Kasım 2012 Cuma 01:02
Hasasiyetiniz, isabetli yaklaşımınız ve dile getirişinizden dolayı Allah razı olsun.
 İnsaf yav insaf
 16 Kasım 2012 Cuma 15:27
Aslında bu yorumları okuduğunda insanın Erzurum hakkında yeteri kadar bilgisi oluyor. Ve inanın iyiki göçmüşüm dedirtiyor. Şimdi bende Erzurum Gazetemizi hergün mutlaka okurum. Yazarlarından bütün haberlerine hatta yazılanher yoruma varana kadar okurum. Şimdi bu arkadaşıda takip ediyorum, kendiside diyorki ben kendi bakış açıma göre yazıyorum. başka zaten olamazki, o zaman sahtekar olur. bu yazdığındada ne var. Yani nedir bu dinlen imanlan uğraşmaktan zevk alanlara birşey demesinde ne var. Birde güzelde birşey yapıp erzurumda çok kullanılan bir sözüde hatırlatmış. bundan iyisi. bizde İstanbulda bile kullanıyoruz. Geçtiğimiz gün maltepe vakfında bir milletvekilimiz konuştu erzurumlu ama istanbul milletvekili senelerdir çıkmış ama o bile konuşurken birisi için aynen bunu dedi. "Yav dedim ki bu adam deli mi ne?" yani her dadaş der bunu. şimdi bundan yola çıkıp adama neler demişsiz. Ayıptır, ben olsam sizin yerinizde okumam olur biter. Hem oku hemde adaml seviyesiz gibi ağır sözler de.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Erzurum Gazetesi