MENÜ
Erzurum
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Zehra Bebek moral kaynağı oldu
Guncel
23 Aralık 2011 Cuma 01:45

Zehra Bebek moral kaynağı oldu

Van'da yaşanan iki büyük depremin ardından Erzurum'a gelen Esma ve Bedrettin Kılıç, çiftinin kız bebekleri dünyaya geldi. "Zehra" ismi konulan bebek, Aziziye ilçesi Nüfus Müdürlüğü'nde kayıt altına alınarak kimliğinde Erzurumlu oldu.
AHMET AKBUĞA (İHA) - Van'da yaşanan iki büyük depremin ardından Erzurum'a gelen Esma ve Bedrettin Kılıç, çiftinin kız bebekleri dünyaya geldi. "Zehra" ismi konulan bebek, Aziziye ilçesi Nüfus Müdürlüğü'nde kayıt altına alınarak kimliğinde Erzurumlu oldu.
Van'daki deprem afetinin ardından Erzurum'a gelen 154 aile, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü binalarında barınmaya başladı. Erzurum Valiliği İl Kriz Merkezi Müdürlüğü Depremzede Sosyal Yardım ve Destek Koordinatörlüğü bünyesinde bütün ihtiyaçları karşılanan Vanlı ailelerden Esma ve Bedrettin Kılıç'ın yeni bebekleri dünyaya geldi. "Zehra" ismi konulan bebeğin, Aziziye İlçe Nüfus Müdürlüğünde nüfus kaydı yapıldı. Nüfusa doğum yeri Erzurum olarak kaydedilen "Zehra" bebek, ailesinin deyimiyle Erzurumlu oldu.
ZEHRA ERZURUMLU OLDU
Van'daki deprem anını halen psikolojik olarak üzerlerinden atamadıklarını ifade eden anne Esma Kılıç, "İki depremi yaşadık. Van'da kalmakta zorluk çektiğimiz için Erzurum'a geldik. Burada imkanlarımız iyi. Deprem bizi Van'dan kopardı. Bebeğimiz burada dünyaya geldi. Nüfusa da Erzurum olarak kaydettirdik" dedi.
Çocuklarını alarak Van'dan Erzurum'a geldiklerini ifade eden dede Abdulkerim Ölmez ise, "Van'da çadırda gece soğukta kalamaz hale geldik. İkinci depremin ardından 3 gün sonra Erzurum'a geldik. Ben imamım Van'da. Şu an izinli olarak buradayım. Torunum dünyaya geldi. Erzurumlu oldu" diye konuştu.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi