MENÜ
Erzurum 26°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yufka satışları tavan yaptı
Ekonomi
31 Temmuz 2012 Salı 16:36

Yufka satışları tavan yaptı

Erzurum’da yufka ve yumurta satışı yapan esnaf, Ramazan ayı ile birlikte bu gıda ürünlerinin satışlarında artış yaşandığını belirttiler.

ERZURUM (İHA) - Erzurum’da yufka ve yumurta satışı yapan esnaf, Ramazan ayı ile birlikte bu gıda ürünlerinin satışlarında artış yaşandığını belirttiler.
Ramazan ayı ile birlikte önceki aylara nispeten satışların arttığını belirten yufka satıcısı Ahmet Tosi, 11 ayın sultanı Ramazan ayının yüzlerini güldürdüğünü söyledi.
Ahmet Tosi, “Mübarek Ramazan ayı yüzlerimizi güldürdü, normal günlerde sattığımız yufkadan daha fazla satış yapmaya başladık. Müşterilerimiz çoğaldı, siparişler alıyoruz. Bazen de yufka yetiştiremeyecek hale geliyoruz” dedi.
İftar sofralarının vazgeçilmezlerinden börekler ile diğer hamur işlerinde kullanılan yufka satışlarında artış yaşandığı bu artışın yumurta ve ekşimik satışlarına da yansıdığını ifade eden Tosi: “Türk mutfağında büyük öneme sahip, sofraların vazgeçilmez lezzeti böreklik ve baklavalık yufkalara, Ramazan dolayısıyla talep arttı. Tok tutması ve doyurucu olması nedeniyle yufkalar tercih ediliyor. 8 adet yufka 3 TL`den satılıyor ve vatandaşların ilgisini çekiyor. Bunun yanı sıra elle açılan yufkalar da tercih ediliyor” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi