MENÜ
Erzurum 14°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yeni caddeye isim aranıyor
Eğitim
4 Eylül 2011 Pazar 17:23

Yeni caddeye isim aranıyor

Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkanı Erdal Güzel, Yakutiye Belediyesi’nce 13 milyon lira harcanarak Cumhuriyet Caddesi’ne alternatif olarak açılan yeni caddeye şahıs isimlerinden ziyade kentin geçmişine ve konumuna uygun isimler verilmesinin daha uygun olacağını söyledi.
ERZURUM (İHA) - Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkanı Erdal Güzel, Yakutiye Belediyesi’nce 13 milyon lira harcanarak Cumhuriyet Caddesi’ne alternatif olarak açılan yeni caddeye şahıs isimlerinden ziyade kentin geçmişine ve konumuna uygun isimler verilmesinin daha uygun olacağını söyledi.
Yakutiye Belediyesi’nin Cumhuriyet Caddesi’ne alternatif olması için Aliravi caddesinden Karskapı semtine kadar açtığı 2 kilometre uzunluğundaki yolun kamulaştırma ve çevre düzenlemesi için 13 milyon lira harcandı. Şehir trafiğine soluk getirecek yol, Aliravi caddesinden Yakutiye Bulvarı, Kırmacı, Rabia Hatun ve Hasan-i Basri mahallelerini geçerek 23 Temmuz'un önünden Karskapı semtine ulaşıyor.
İSİM ARAYIŞI
Şehir trafiğini rahatlatacak yeni caddeye verilecek isim konusunda, Yakutiye Belediyesi’nin kamuoyunun bilgisine ve istişaresine başvurması, kentle ilgili konularda ortak akıl kullanılması açısından takdir edilecek bir uygulama olduğunu belirten Er-Vak Başkanı Erdal Güzel, Er-Vak olarak açılacak yeni caddeye şahıs isimlerinden ziyade, kentin geçmişine ve konumuna uygun isimler verilmesini arzu ettiklerini söyledi. Birçok Selçuklu eserinin yer aldığı kentte ‘Selçuklu’ ismini taşıyan cadde, sokak yada mahalle olmadığını kaydeden Güzel, “Yakutiye Belediyesi’nce açılan yeni caddeye Selçuklu ismi verilebilir. Bunun yanı sıra Saltuklu, Yakutiye, Hürriyet, İstiklal ve Azerbaycan isimlerinden biri de konulabilir. On üç trilyon harcanarak şehre kazandırılan bu yol için emeği geçenlere şimdiden teşekkür ediyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 emirhan kurtcan
 29 Eylül 2011 Perşembe 11:31
bence yeni yapılan caddenin ismi:ATATÜRK CADDESİ olabilir.
 Vatandaş
 7 Eylül 2011 Çarşamba 12:53
Caddenin ismi ERZURUM Caddesi olmalı çok yakışır...Saygılar.
 can25
 7 Eylül 2011 Çarşamba 11:44
ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ CADDESİ YADA ŞEHİTLER CADDESİ OLABİLİR.
 hoca
 7 Eylül 2011 Çarşamba 04:20
ER-VAK Başkanına teşekkür ederim.çok doğru söylemiş.Erzurum'un rus işgali sırasında azerbaycanlı kardeşlerimizin bize yaptığı yardımlara karşı bir vefa olur.ayrıca bu bir değer ifadesidir.İstiklal savaşının buradan başlamış olması dolayısıyla istiklal caddesi de güzel olur.
 misafir
 7 Eylül 2011 Çarşamba 02:43
aziziye ve yakutiye olmasında ne olursa olsun. el insaf ertık...
 Mökkem Dadaş
 6 Eylül 2011 Salı 19:39
Madem bu kadar güzel cadde o zaman Erzuruma 5 fabrika temeli atan erbakan niçin olmasın
 
 6 Eylül 2011 Salı 18:15
nene hatun bulvarı
 s. Lezgialioğlu
 6 Eylül 2011 Salı 16:19
Erzurum'un kurtarıcısı KARABEKİR, Erzurumlu ilk komutan FAtma Seher (Kara Fatma), İleride elimizden alınmadan SARI GELİN isimleri olabilir.
 efendi
 6 Eylül 2011 Salı 10:03
caddeye ali bey niye isim bulmakda zorlanıyo anlamadım erzuruma bu kadar önem veren başbakanımız varken neden isim aranır anlamakda zorlanıyorum tayyip erdoğan caddesi bu kadar
 abdurahman yıldırım
 6 Eylül 2011 Salı 01:05
***takıp ediyorum gazetenizi ey dadaşlar dıyarı erzurumda o caddeye sultan alparslan ismi yakışmazmı allah güzel yurdumuzu iç ve dış işbirlikci bölücü hainler ve türk düşmanlarından korusun
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi