MENÜ
Erzurum 30°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yatırımcılar Doğu’ya yoğunlaştı
Ekonomi
18 Temmuz 2011 Pazartesi 00:03

Yatırımcılar Doğu’ya yoğunlaştı

Dış Ticaret Müsteşarlığının ve Türkiye İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) desteği ile Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Anadolu'nun Zirvesi'nde Uluslararası Tanıtım ve İşbirliği Buluşması (AZUTİB) kapsamında Gürcistan, Suriye ve Pakistan’dan iş adamları Erzincan’ı ziyaret ettiler.
FATİH GÜLNAHAR (İHA) - Dış Ticaret Müsteşarlığının ve Türkiye İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) desteği ile Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Anadolu'nun Zirvesi'nde Uluslararası Tanıtım ve İşbirliği Buluşması (AZUTİB) kapsamında Gürcistan, Suriye ve Pakistan’dan iş adamları Erzincan’ı ziyaret ettiler.
Erzincan’a görüşmelerde bulunmak ve yatırımlar için işbirliği imkânlarını araştırmak üzere; gelen iş adamları Vali Vekili Abdullah Çiftçi’yi ziyaret etti. Sıcak bir ortamda geçen ziyarette konuşan Vali Vekili Abdullah Çiftçi; Dünya da sınırların kalmadığını, dünyanın herhangi bir köşesinden gelen bir ekonomik krizin tüm dünyayı etkilediğini, birbirimizden bağımsız olarak yaşamamızın mümkün olmadığını, küresel dünyada nerede olursak olalım birbirimize ihtiyacımızın olduğunu, ülkeler arasında dostluk ve işbirliğinin üst düzeyde olduğunu, 2010 yılında Türkiye’nin dünyada devam eden krizin etkilerine rağmen, yüzde 10’ un üzerinde büyüme ile dünya ülkeleri arasında rekor kırdığını, Türkiye’nin birikim ve deneyimlerinin işadamları arasında birlikte yatırım yapma şeklinde işbirliklerine yansımasını arzu ettiklerini, bu amaçla düzenlenen AZUTİB buluşmasının geçen yıl yapıldığını, edinilen deneyimlerle bu yıl ikincisi düzenlenen AZUTİB-2 programına daha geniş bir katılım sağlandığını, işadamları arasında bilgi ve birikimini bir araya getirerek daha iyiye nasıl ulaşılacağının konuşulacağını belirterek, bu ziyaretlerin yeni işbirliklerine ve yatırımlara vesile olması dileklerinde belirtti. Misafir iş adamları Vali Vekili Abdullah Çiftçi ile görüşmelerinde; Türkiye ile dost ülke olmaktan ve işbirliği yapmaktan çok memnun kaldıklarını ifade ettiler.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi