MENÜ
Erzurum 32°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yakutiye mahalleleri asfaltla buluşturuyor
Sağlık-Yaşam
15 Haziran 2016 Çarşamba 13:48

Yakutiye mahalleleri asfaltla buluşturuyor

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, bağlı köy/mahallelerde asfalt çalışmalarına devam ediyor.

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, bağlı köy/mahallelerde asfalt çalışmalarına devam ediyor. 36 köy/mahallenin tamamında köy içi yolların asfaltla buluşturulacağını belirten Belediye Başkanı Ali Korkut, yaşam standardını değiştirmek istediklerini belirtti. Asfaltlama çalışması özellikle kadınlar ve çocuklar için önem taşıyor.

Yakutiye Belediyesi, şehir merkezinde yol ve kaldırım çalışmasını sürdürürken, bir yandan da bağlı köy/mahallelerde asfalt çalışması yapıyor. 36 bağlı köy/mahallenin yarısında köy içi yolların baştan aşağı sıcak asfaltla buluşturulduğu öğrenildi. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, örnek alınan batıdaki köy tarzının Erzurum içinde istendiğini söyledi. Ali Korkut, "Köy/mahallelerimizde önce alt yapı çalışmalarını yapıyoruz. ESKİ ile ilgili veya kanal çalışması varsa onların tamamlanmasını sağlıyoruz. Ardından asfalt alt yapısını hazırlıyoruz. Asfaltın özellikle çocuklar ve kadınlar tarafından memnuniyetinin yüksek olduğunu görüyoruz. Çocuklar rahatça bisiklet sürüyorlar, hanımlar ise toz sıkıntısından kurtulmuş oluyorlar" dedi.

Ali Korkut, asfaltın köylerde yaşam standardını yükselteceğine de işaret ederek, "Özellikle köy/mahalle içlerinde görülen gübrelerin zamanla köy dışına çıkarılmasını bekliyoruz. Benzer bir değişim yaşam döngüsünü değiştirecektir. Batıda gördüğümüz köy ve mahalle zamanla bizde de görülecektir" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 hilalkent
 15 Haziran 2016 Çarşamba 16:58
Hilalkent bölgesinde okul etrafında bir tane oyun alanı ve çocuk parkına ihtiyaç var. 20 bin kişinin yaşadığı bu bölgede bir tane etkinlik alanı yok. Çocukalrın bir tane top oynayabileceği saha basket ve futbol sahaları yapılmalı. Sayın beeldiye başkanını hilakente sosyal etkinlik alanı ve spor alanları kaznadırmasını bekliyoruz. Oyun ve park için palandökene gitmek zorunda kalıyoruz. Esma park paralı. Ayrıca çocukalrın oyun alanı için uzak. hilalkent içeirisinde imkan olmalı. Tüm mahallelinin çocukları mağdur. Gençler mağdur. İnternet cafede mi zaman geçirsin çocuklar. Yakutiye ve büyükşehir yetkilileri ne hasseten ilgi bekliyoruz.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Erzurum Gazetesi