MENÜ
Erzurum 26°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Vakıflar AVM  Mart’ta açılacak
Ekonomi
3 Eylül 2013 Salı 16:10

Vakıflar AVM Mart’ta açılacak

Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce Cumhuriyet Caddesi üzerinde inşa edilen Vakıf Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin ihale sözleşmesi 420 bin TL ‘ye Yeni Ses Turizm firması ile imzalandı.

E.MEHMET YILMAZ
ERZURUM (İHA) - Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce Cumhuriyet Caddesi üzerinde inşa edilen Vakıf Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin ihale sözleşmesi 420 bin TL ‘ye Yeni Ses Turizm firması ile imzalandı. İhale sözleşmesi imzalanan AVM’nin en geç Mart ayına kadar açılacağı bildirildi.
Erzurum Vakıf Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ndeki 86 işyeri aylık 420 bin TL kira bedeli ile 3 yıllığına Yeni Ses Turizm firmasına verildi.
Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ungan, imza programı öncesinde yaptığı açıklamada vakıf alış veriş ve yaşam merkezinin 15 Nisan 2011 yılında temeli atılarak 2012 Aralık ayında geçici kabulü yapılarak teslim alındığını belirtti. Ungan, "Vakıflar özel bütçe kurum olması nedeniyle kendi gelirleri ve giderlerini karşılamaktadır. Bu nedenle genel müdürlüğümüzün kira gelirlerinin artırılması hedefleri doğrultusunda ekonomik ömrünü tamamlamış gayrimenkuller yeniden değerlendirilerek ve fonksiyon verilerek bölge müdürlüğümüz kira gelirleri iki katına çıkarılmıştır. Vakıfların yaşatılması için gelirlerin artırılması şarttır, bu elde edilen gelirler ile bugün yöneticisi kalmamış vakıfların hayır amaçları gerçekleştirilmektedir. Bölge müdürlüğünce projesi yeni alışveriş merkezinin bir diğer katkısında ise şehrimizin görsel kirlilikten kurtulmak şehrin ihtiyacı olan çağdaş görünüme katkı sağlayacaktır. Belki de en önemlisi iş ve aş bulabilmeleri için yapılan iş yerinde yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlanacak ve işsizliği azaltmaya vesile olacaktır. Alışveriş merkezinin yapılmasındaki her açıdan desteklerini esirgemeyen, Başbakanımızın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç’a, Genel Müdürümüz Adnan Ertem’e, vakıflar meclisi üyelerine, tüm vakıflar personeline, kamu kurum ve kuruluşlarına, inşaat süresince bizleri sabırla, anlayışla karşılayan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Yeni Ses firması sahibi Mustafa Ünal ise imza töreni sonrası yaptığı açıklamada, amaçlarının kar etmekten ziyade Erzurum’a hizmet etmek olduğunu söyledi. Ünal, Alış veriş Merkezine verilecek isim konusunda da Erzurumlulardan teklif beklediklerini ve açılış öncesi belirlenecek isim konusunda kendilerine fikir sunan vatandaşları ödüllendirmeyi planladıklarını söyledi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 hakan
 5 Eylül 2013 Perşembe 23:52
Be bu avm de mağaza kiralamayı düşünüyorum ama yılan hikayesine döndü yapımı da acılmasıda. devlet eliyle dönmüyor. ihaleyi alanlarda bu şekilde yaklaşırlar ise iş merkezine dönüşür burası. cazibesini kaybeder.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi