MENÜ
Erzurum 11°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uraloğlu  Akıllı Ulaşım Sistemlerini hizmete açtı
Siyaset
31 Ekim 2026 Cumartesi 16:23

Uraloğlu Akıllı Ulaşım Sistemlerini hizmete açtı

Erzurum’da ulaşım güvenliğini artırmak, tünel ve kavşakların yönetimini sağlamak, kar ve buzla mücadele çalışmalarını daha etkin yürütmek amacıyla hayata geçirilen Akıllı Ulaşım Sistemleri Merkezi, törenle hizmete açıldı.
Erzurum’da ulaşım güvenliğini artırmak, tünel ve kavşakların yönetimini sağlamak, kar ve buzla mücadele çalışmalarını daha etkin yürütmek amacıyla hayata geçirilen Akıllı Ulaşım Sistemleri Merkezi, törenle hizmete açıldı.
Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, akıllı ulaşım sistemleriyle tünel ve kavşak noktalarının yönetiminin sağlanacağını belirterek, Erzurum’un yakın çevresinde ilk etapta 4 tünelin, devamında ise toplam 13 tünelin bu merkezden yönetileceğini ifade etti.
Erzurum ve çevre illerde kar ve buzla mücadele çalışmalarının 7 gün 24 saat takip edilmesi gereken önemli bir süreç olduğuna dikkat çeken Bakan Uraloğlu, bu çalışmaların merkezden daha profesyonel bir şekilde yürütüleceğini kaydetti.
Sabit ve hareketli kameraların yanı sıra kar ve buzla mücadele araçlarına yerleştirilen kameralar aracılığıyla merkeze görüntü aktarımı sağlanacağını belirten Uraloğlu, bu sayede yolların daha güvenli hâle getirilmesinin ve olumsuz hava şartları nedeniyle yolların trafiğe kapanmasının önlenmesinin hedeflendiğini vurguladı.
Yaklaşık 375 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen merkezin açılışında emeği geçen Karayolları çalışanlarına teşekkür eden Bakan Uraloğlu, Akıllı Ulaşım Sistemleri Merkezi’nin Erzurum ve çevresindeki ulaşım hizmetlerine önemli katkılar sunacağını belirtti.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi