MENÜ
Erzurum 26°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye Açık Yamaç Paraşüt Şampiyonası başladı
Spor
5 Nisan 2013 Cuma 16:44

Türkiye Açık Yamaç Paraşüt Şampiyonası başladı

Türk Hava Kurumu, Türkiye Açık Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası 1. Ayak Deneme Uçuşları Pamukkale’de başladı

EMRAH VAROL
DENİZLİ (İHA) - Türk Hava Kurumu, Türkiye Açık Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası 1. Ayak Deneme Uçuşları Pamukkale’de başladı.
Türk Hava Kurumu’nun düzenlediği FAI kategori 2 onaylı ‘Türkiye Açık Yamaç Paraşüt Hedef Şampiyonası’ Pamukkale’de başladı. Sportif Amatör Havacılık ile ilgilenen sporcuları Türk Hava Kurumu çatısı altında toplamak ve Türk Milli Takımı’nı oluşturmak için düzenlenen şampiyonaya 55 sporcunun katılacak. Denizli’nin dünyaca ünlü beldesi Pamukkale’nin hemen üzerindeki Dinamit Tepesi’nde deneme uçuşları başladı. Sporcular rüzgarın da olduğu bölgede uçuş yaparken, havanın da güzel olması Pamukkale semalarında güzel görüntüler ortaya çıkardı.
Denizli’deki uçuşlara ilk defa katıldığını belirten Yamaç Paraşütü Eğitmeni Aziz Alkan, “Pamukkale semalarında uçmak büyük keyif. Burası Türkiye’deki en güzel noktalardan bir tanesi. Burada uçmak bize zevk veriyor. Hem tarih hem de doğa güzelliğinin üzerinden uçmak kelimelerle anlatılamaz. Yarışma bu bölgede olduğu için mutluyuz” diye konuştu.
Yarışmanın kalkış hakemliğini yapan Mehmet Budak ise yarışmaya değişik illerden bir çok sporcunun katıldığını belirterek, “Aşağıdaki hedefe doğru uçuşlar gerçekleştiriliyor. Bundan sonraki yarışmalar Eskişehir ve Erzincan’da yapılacak. Yarışma iki gün sürecek. İnşallah kazasız belasız bu ayağı atlatmak istiyoruz. Herkese keyifli uçuşlar diliyoruz. Pamukkale gibi bir yerin üzerinde uçmak inanılmaz keyifli. Burada yaşayan insanlar şanslı. Hem doğa güzelliği hem de tarih var. Biz de buranın üzerinde uçmaktan büyük keyif alıyoruz” dedi.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi