MENÜ
Erzurum
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tunceli-Erzincan karayolu geçişlere kapalı
Bölgeden
25 Mayıs 2016 Çarşamba 15:53

Tunceli-Erzincan karayolu geçişlere kapalı

PKK'lı bir grubun yol keserek iki araç yakmasının ardından 10 gün önce Tunceli Valiliği kararıyla transit geçişlere kapatılan Tunceli-Erzincan karayolunda transit geçişlere hala izin verilmiyor.

PKK'lı bir grubun yol keserek iki araç yakmasının ardından 10 gün önce Tunceli Valiliği kararıyla transit geçişlere kapatılan Tunceli-Erzincan karayolunda transit geçişlere hala izin verilmiyor. Karadeniz'e gitmek isteyen araç sürücüleri Elazığ'ın Kovancılar ilçesinden Bingöl'e yönlendirilirken, Tunceli-Erzincan karayolu üzerinde bulunan işletme sahipleri mağdur olduklarını ifade ediyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'ni, Karadeniz'e bağlayan en kısa kara yolu olması nedeniyle ağır tonajlı araç sürücüleri tarafından tercih edilen Tunceli-Erzincan karayolu, PKK'lı bir grubun yol keserek araç yakması nedeniyle valilik tarafından 15 Mayıs tarihinden itibaren ikinci bir duyuruya kadar transit geçişlere kapatılmıştı. Transit geçişlere açılmayan yolu kullanmak isteyen sürücüler ise, güvenlik güçleri tarafından Elazığ'ın Kovancılar ilçesinden Bingöl güzergahına yönlendiriliyor.

Yolun transit geçişlere kapatılması ise en çok, yolu kullanmak isteyen sürücüler ile yol boyunda bulunan işletmeleri etkiledi. Tunceli-Erzincan karayolunu kısa olması nedeniyle tercih ettiğini belirten Alim Özdoğan isimli sürücü, "Bu yolu yakın olduğu için kullanıyorum. Mazot pahalı. Bu yolu kullansam para kalıyor. Ancak başka yolu kullansam işveren o parayı veremez. Mağduriyetimiz budur. Bu yol yakın olduğu için kullanıyoruz. Öbür güzergah 200 kilometre fark ediyor" dedi.

Tunceli-Erzincan karayolu üzerinde işletmesi bulunan Baran Karaağaç, "Önümüzü göremediğimiz için bu sene plaj yapamadık. İş olmayınca 7 kişiyi işten çıkarmak zorunda kaldık. Burada tek başıma çalışıyorum. Yolun kapanması herkesi zarara uğratıyor. Borçlarımız, kredilerimiz var. Bunları kapatamıyoruz. Araç geçmiyor. Sabah gelip akşam gidiyorum" diye konuştu.

Tunceli-Erzincan karayolu, transit geçişlere kapatılmadan önce günde yaklaşık bin 500 ağır tonajlı araç sürücüsü tarafından kullanıyordu.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi