MENÜ
Erzurum 26°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Toplu ulaşımda şirketleşme
Ekonomi
16 Şubat 2012 Perşembe 03:23

Toplu ulaşımda şirketleşme

Özel Halk Otobüsleri Derneği şirketleşme yolunda Büyükşehir Belediyesinin de desteğini alarak önemli bir adım attı. Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Hamza Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’le 3 saate yakın bir görüşme yaptıklarını ifade ederek, en kısa zamanda Özel Halk Otobüslerinin şirketleşeceğini açıkladı.
İhsan KUMRU
Özel Halk Otobüsleri Derneği şirketleşme yolunda Büyükşehir Belediyesinin de desteğini alarak önemli bir adım attı. Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Hamza Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’le 3 saate yakın bir görüşme yaptıklarını ifade ederek, en kısa zamanda Özel Halk Otobüslerinin şirketleşeceğini açıkladı.
BELEDİYE’YE AİT HALK OTOBÜSLERİ DE ŞİRKET BÜNYESİNDE ÇALIŞACAK
Kurulması düşünülen yeni şirkete Erzurum Büyükşehir Belediyesi araçlarını da dahil etmeyi planladıklarını söyleyen Erzurum Özel Halk Otobüsleri Dernek Başkanı Özkan, yeni oluşumla birlikte şehirdeki ulaşım sorununun sıfıra indirilmesini amaçladıklarını söyledi. Şirkete 135 aracın dahil edeceğinin altını çizen Özkan, “Bizim düşündüğümüz sistemle artık para geçerli olmayacak. Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız alt yapı çalışmaları sürüyor. Bu sayede eski araçlarında yenilenmesini amaçlıyoruz. 80 aracımız değişecek. Büyükşehir Belediyesi araçlarını da şirket bünyesine katıp, gelirden pay verilmesini amaçladık.” dedi.
ŞEHİR İÇİ ULAŞIM KEŞMEKEŞ OLMAKTAN ÇIKACAK
Özkan, kurulması planlanan şirketin 5 başlık adı altında başka sektörlerde de faaliyet vereceğinin altını çizerek, “Biz sorun değil, çözüm üretmek için şirketleşme kararı aldık. Artık Erzurum’da keşmekeş haline gelen toplu ulaşım sorununu çözüme kavuşturacağız. Ümit ediyoruz ki bu sayede hem hizmet veren otobüs işletmecileri, hem de Büyükşehir Belediyesi rahat bir nefes alacaktır” şeklinde konuştu.
FARKLI SEKTÖRLERDE DE OLACAĞI
Erzurum Halk Otobüsleri Derneğinin Ulaşımın dışında, İnşaat, Petrol, Marketçilik ve Oto lastiği sektöründe de yer alacaklarını söyleyen Dernek Başkanı Hamza Özkan, şirketin yeni oluşumuyla istihdama da katkıda bulunacaklarını söyledi.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 FARUK ERGAT
 16 Şubat 2012 Perşembe 21:00
HAYIRLI OLSUN Erzurum'da şirketleşme temayulü ve kolektif ruhun gelişmesi adına bu çok önemli.Sayın Hamza Özkan iyi niyetlidir herkesin yardımcı olması lazım.
 erzurumlu dadaş
 16 Şubat 2012 Perşembe 10:18
Mahmut beyin zamanında öyle bir girişim olmuştu. Ancak böyle bir işi başaracak ne belediye nede dernek görüyorum. İyice yüzlerine gözlerine bulaştıracaklar. Bir de tavsiyem önce şu minibüslere bir çare bulsunlar korsan çalışan taksiler, hafta sonları rastgele yerlerden asker tolayıp taşımacılık yapan minibüslere çare bulunsun.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi