MENÜ
Erzurum 25°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Toplu ulaşımda 3 yeni hat
Guncel
29 Şubat 2016 Pazartesi 07:16

Toplu ulaşımda 3 yeni hat

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şükrüpaşa, Çat Yolu TOKİ ve Dadaşkent’teki ulaşım ağına yeni hatlar ekledi.

Şubat ayındaki UKOME toplantısında K-7/A, K-11 ve B-2/A hatlarının ihdas kararı alındı. Alınan hat ihdasları kararı doğrultusunda mart ayı içerisinde gelecek otobüslerle Şükrüpaşa-Yenişehir alt yol-Yıldızkent-TOKİ-Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi güzergâhında K-7/A, yine Şükrüpaşa-Gez-Hastaneler-Belediye-Üniversite güzergâhında K-10 ile Dadaşkent-Deniz Feneri Yolu-Bilal-i Habeşi Cami-şehir merkezi-Karskapı güzergâhında B-2/A hattı araçları çalışacak. Uzun süredir Şükrüpaşa, TOKİ ve Dadaşkent’te ikamet eden vatandaşların araç ve hat yetersizliği yönündeki talepleri, alınan kararlar neticesinde yeni araçların mart ayı içerisinde çalışmaya başlamasıyla karşılanmış olup sorun da tamamıyla çözüme kavuşmuş olacak. Yetkililer, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı Toplu Ulaşım Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar kapsamında UKOME’ye sunulan yeni hat ihdasları kararlarının devam edeceği ve şehirde ulaşım noktasında sorunların çözüme kavuşturularak vatandaşların beklentileri yönünde daha kaliteli ve modern taşıma hizmetinin sağlanmasının amaçlandığını bildirdi.

DENETİM VE KONTROLLER SIKLAŞTIRILDI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, halk otobüsleri, minibüs ve öğrenci servislerine yönelik denetim ve kontrollerini sıklaştırdı. Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı Toplu Ulaşım Müdürlüğü ekipleri, Zabıta ve Uydu Takip Sistemi tarafından toplu taşıma araçlarını yakın takibe aldı. Durak ihlalleri başta olmak üzere 65 yaş uygulaması, sigara ve uzun süreli telefon görüşmeleri, 16+1 uygulamasını ihlal edip ayakta yolcu taşınması, araçlarda sandık, tabure ve benzeri malzemeler bulundurulması ve fazla öğrenci taşınmasıyla ilgili toplu ulaşım araçlarına idari yaptırım cezası verildi. Büyükşehir Belediyesi bir yandan vatandaşlarının daha kaliteli ve modern taşıma hizmetini alabilmesi için yeni araç alımları, yeni sevk idare merkezleri ve yeni hat ihdasları yaparken bir yandan da toplu ulaşım hizmetinde yaşanan problem ve ihlallerin de son bulmasına yönelik denetim ve kontrollerini sıklaştırdı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Yunus inalcik
 2 Mart 2016 Çarşamba 14:05
Yeni otobüs hatları açılması önemli, katkısı olan lara tesekkur ediyorum. Lakin Emel catal lise öğrencileri ve o Yerleşimlerde oturan vatan daş lar olarak çok mağdur olmaktadır. Sadece 1 hat var b 7 dadaskent yildizkent, sehir merkezi bir hat veya yeni bir düzenleme rica ediyorum.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi