MENÜ
Erzurum 12°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Topçu’dan dilde ve fikirde birlik vurgusu
Türkiye
16 Şubat 2016 Salı 05:43

Topçu’dan dilde ve fikirde birlik vurgusu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Medeniyet coğrafyamızda dilde, işte, fikirde bir olmak için yapılan her türlü faaliyetleri çok önemli görüyorum.'dedi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Medeniyet coğrafyamızda dilde, işte, fikirde bir olmak için yapılan her türlü faaliyetleri çok önemli görüyorum. Bu birliktelik için dizi, film, tiyatro eserlerimizin icrası, bizim medeniyet coğrafyamızdaki kardeşlerimize Türkiye'den ajans ve yapımcılarımız marifetiyle sunulması çok önemli" dedi.

Karagöz Ajans yöneticileri Öner Kılıç ve Cahit Yıldız, Bakü'de gerçekleştirilen 'Türkiye Filmleri Haftası - Bakü' kapsamında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'ya Bakanlık döneminde verdikleri destekten dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu. Yerli Düşünce Derneği Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen ziyarette, kardeş ülkeler arasındaki dizi, film, tiyatro gibi kültürel etkinliklerin ülkeler arasındaki bağı kuvvetlendireceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesi gerektiğini vurguladı.

"DİLDE, İŞTE VE FİKİRDE BİR OLMALIYIZ"

Topçu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Medeniyet coğrafyamızda dilde, işte, fikirde bir olmak için yapılan her türlü faaliyetleri çok önemli görüyorum. Bu birliktelik için dizi, film, tiyatro eserlerimizin icrası bizim medeniyet coğrafyamızdaki kardeşlerimize Türkiye'den ajans ve yapımcılarımız marifetiyle sunulması çok önemli. Bizim bu türlü faaliyet içinde olan kurum ve şahısla aynı zamanda kültür elçilerimiz, birlikteliğimizi pekiştirecek önemli faaliyetlere imza atıyorlar. Bu kişi, kuruluş ve firmalar devlet tarafından son yıllarda destekleniyor, inşallah artarak devam eder. Karagöz Ajans'a, Ömer Kılıç Bey'e çalışmalarında başarılar ve devamını diliyorum."

Konuşmanın ardından Karagöz Ajans yöneticileri Öner Kılıç ve Cahit Yıldız, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'ya plaket sundu.

'TÜRKİYE FİLMLERİ HAFTASI - BAKÜ' HAKKINDA

Karagöz Ajans'ın, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün ana sponsorluğunda, TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü katkılarıyla, kardeş ülkeler arasındaki köprüleri sinemanın gücüyle kuvvetlendirmeyi hedefleyerek organize ettiği, bu yıl ilki gerçekleştirilen 'Türkiye Filmleri Haftası – Bakü', Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de 7 Aralık 2015 Pazartesi günü başlayıp, 12 Aralık 2015 Cumartesi günü sona erdi.

1.Türkiye Filmleri Haftası ile Azerbaycanlı sinemaseverlere, usta yönetmenlerin dünya festivallerinde ödüller kazanmış, seyirciler tarafından büyük beğeni almış filmlerinden, izleyicilerde derin izler bırakmış zamanın eskitemediği sinema ve belgesel filmlere kadar geniş bir yelpazede hazırlanmış özel bir seçki sunuldu.

Türkiye Filmleri Haftası'nda, özenli bir seçicilikle hazırlanmış 9 sinema filmi ve 1 belgesel film izleyicilerle ücretsiz olarak buluşurken film gösterimlerinin yanı sıra söyleşiler, imza günleri, atölye çalışmaları ve sinema dersleri düzenlendi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Erzurum Gazetesi