MENÜ
Erzurum -7°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tarihçilerden ASİMDER’e ziyaret
Bölgeden
24 Nisan 2012 Salı 07:42

Tarihçilerden ASİMDER’e ziyaret

Iğdır Üniversitesi öğretim görevlileri, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği’ni (ASİMDER) ziyaret etti.

BÜLENT MAVZER
IĞDIR (İHA) - Iğdır Üniversitesi öğretim görevlileri, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği’ni (ASİMDER) ziyaret etti.
Ege Üniversitesi’nden Iğdır Üniversitesi’ne yeni gelen tarihçi Doç. Dr. Beşir Mustafayev ile öğretim görevlisi Aslan Şen, ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey’i dernek binasında ziyaret ederek faaliyetleri hakkında istişarede bulundular. Dernek faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Başkan Gülbey, derneklerinin desteği ile geçmişte Ermeniler tarafından katliam ve sürgüne maruz kalan İrevan Hanlığı Türkleri’nin yaşamını anlatan ‘İçimdeki Sızı’ kitabından bahsederek, Ermenilerin gerek geçmişte gerek ise son olarak günümüzde Karbağ-Hocalı’da yaptığı katliamların herkesçe bilinmekte olduğuna dikkat çekti. Gülbey, “Ermeni lobisi; yaklaşık bir asır önce kendilerine yapıldığını iddia ettikleri asılsız soykırım safsataları ile uluslararası camianın gözünü boyamak için bir sürü uyduruk materyal sunduğu bilinmektedir. Fakat Ermenilerin, ülkemizin gerek Güney Doğu gerek ise Doğu Anadolu bölgesindeki birçok ilinde yaptığı katliamların hala izleri durmaktadır. Fakat biz Türk halkı olarak bu tür katliamları uluslararası camiada anlatamamışız. Burada bu işi araştıracak, bununla ilgili materyal oluşturacak, akademik çalışma yapacak tarihçilere çok iş düşmektedir” dedi.
Ermeni soykırımı ile ilgili birçok makale yayınlayan aslen Azerbaycan uyruklu olan tarihçi Doç. Dr. Beşir Mustafayev ise, derneğin etkili çalışmaları olduğunu ve komşu ülkelerden en çok takip edilen teşkilat olduğunu belirterek, derneğin bundan sonra yapacağı çalışmalarda akademisyenler olarak her türlüğü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından Gülbey, akademisyenlere ‘İçimdeki Sızı’ kitabını hediye etti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Doö.Dr. Beşir Mustafayev
 24 Nisan 2012 Salı 12:54
Efendim ben deniz, "Ermeni soykırımı" ile ilgili değil, sözde "Ermeni Soykırımı" iddialarına karşın gerçek soykırım ve katliamların Kafkaslar, Kuzey Azerbaycan ve Anadolu'da Ermeniler ve Ruslar tarafından Müslümanlara karşı yapıldığını araştırmakta ve yazmaktayım.Acizane düzeltme ihtiyacı hissettim.Önemle duyrulur.Saygılar, Selamlar
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi