MENÜ
Erzurum 16°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TUBA’dan enerji zirvesi
Türkiye
28 Mayıs 2013 Salı 17:39

TUBA’dan enerji zirvesi

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından, Atatürk Üniversitesi’nde ‘Yenilenebilir Enerji Sistemleri Teknolojik, Siyasi ve Sosyal İzdüşümleri’ konulu bir konferansta konuşan, İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muammer Koç, enerji sistemleri ile ilgili bilgiler verdi

ERZURUM-İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muammer Koç, hedefler dikkate alındığında, Türkiye’nin 2020 yılında hidroelektrik potansiyelinin hepsini kullanacağını söyledi.

 Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde ‘Yenilenebilir Enerji Sistemleri Teknolojik, Siyasi ve Sosyal İzdüşümleri’ konulu bir konferansta konuşan, İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muammer Koç, enerji sistemleri ile ilgili bilgiler verdi. Koç, “Ülkemizde önemli hidroelektrik potansiyeli var. Ancak biz bunun yarısını bile kullanamıyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda 2020’de hidroelektrik potansiyelimizin hepsini kullanacağız. Hedeflerimiz bu doğrultuda. ” dedi.

 Enerji sistemleri ile ilgili hedeflere ulaşmak için 70-75 milyon dolar yatırım yapılması gerektiğini kaydeden Koç, “2020’de nüfusumuzun 100 milyon civarında olması beklenmektedir.  Yine aynı tarihte dünyanın en büyük 10. ekonomisi olmak istiyoruz. Biz büyüdükçe cari açığımızda büyüyor. Cari açığın önemli kısmı enerjiye dayanıyor. Kişi başına en az enerji tüketimi olan ülkelerden biriyiz. 2020’de bu rakam bugünden daha çok olacak. Enerjinin yüzde 75’ini dışarıdan alıyoruz. Doğalgaz, petrol ve kömür bunların başlıcalarını oluşturuyor. Bu gibi enerji alanında çeşitli hedeflerimiz var.” diye konuştu.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Erzurum Gazetesi