MENÜ
Erzurum 25°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Su Ürünleri Fakültesi rekora koşuyor
Ekonomi
24 Mayıs 2015 Pazar 00:58

Su Ürünleri Fakültesi rekora koşuyor

M.COŞKUN-Atatürk Üniversitesi Su ürünleri Fakültesi, 2014 yılında ürettiği yaklaşık 10 Ton balık stokunu, talep artışına göre bu yıl 12 Ton yükseltmeyi planlıyor.

Başta Erzurum olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinin balık ihtiyacını karşılayan Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi İç Su Balıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi, 2015 yılında da üretimini arttırmayı planlıyor. Gelen talepler doğrultusunda yaklaşık olarak 10 Ton yaptığı üretimi arttırarak 12 Ton’a çıkarıyor. Balık üretimleri hakkında bilgi veren Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Kocaman, haftanın 7 günü balık satışlarını yaptıklarını belirtti.

ORTALAMA YILLIK 10 TON BALIK SATILIYOR

Üretilen balık stokları hakkında bilgi veren Kocaman, “Yetiştiricilik olan 21,5 Milyon Gökkuşağı Alabalığı, 300 Bin’de Kırmızı benekli Alabalığı üretimimiz var. Bunun yanında perakende olarak da haftanın 7 günü sabah 8 akşam saat 4 arası gelen her vatandaşımızı Kırmızı Benekli Dere Alabalığı ve Gökkuşağı alabalığı satan alabiliyor. Erzurum’da vatandaşlarımızdan büyük oranda talep var. Canlı alabalık almak isteyenler sık sık uğrayarak balık ihtiyaçlarını kolaylıkla sağlayabiliyorlar. Yılda ortalama 10 Ton civarında balık satışı yapıyoruz.” dedi.

HEDEF 12 TON

Yurt dışında dahi büyük oranda talep olduğuna dikkat çeken Kocaman, “Üretimimizi talebe göre yapıyoruz. 2014 yılında yaklaşık 10 Ton balık üretimi yaparak satışını gerçekleştirdik. Bu yıl bu miktarı 12 Bin olarak planlıyoruz. Erzurumlu vatandaşlarımızın dışında diğer illerden de çok talep alıyoruz. Gelip buradan bizzat alanların dışında il dışına da kayda değer oranda balık satışı göndermekteyiz.” diye konuştu.

TAKİP SİSTEMİ BAŞARALI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

Üretimde kaliteyi arttırmak amacıyla uygulanmaya başlanana takip sisteminin üretimde büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Kocaman, “Balıkların kalplerine taktığımız chip yani takip sistemi ile üretimde kaliteyi arttırıyoruz. 4 yıl önce uygulamaya başlanan bu sistem sayesinde verimi yüksek olan balıkları tespit ederek damızlığa ayırıyoruz. Bu sayede daha kaliteli ürün elde edebiliyoruz. Bu takip sistemiz başarılı bir şekilde devam emektedir.” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi