MENÜ
Erzurum 26°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sevabınızı aza indirmeyin!
Guncel
10 Ağustos 2011 Çarşamba 01:49

Sevabınızı aza indirmeyin!

On bir ayın sultanı Ramazan’da küçük bahanelerin tetiklediği kavgaların toplum huzurunu bozduğu için orucun sevabını azalttığını belirten Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar, oruçlu insanın kavgacı olmaması gerektiğini söyledi.

Orucun sadece aç kalmak anlamına gelmediğini nefsin terbiye edilmesi için önemli bir fırsat olduğunu kaydeden Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar, sabır ve şükür ayı Ramazan’da kavga yer olmadığı dile getirdi. Havaların sıcak olması ve iftar vaktinin uzun olmasının bahane edilmesiyle kavgalarda artış olmasının üzücü olduğunu aktaran Baytar, kavga etmenin ve insanları incitmenin orucun sevabı azalttığını kaydetti.

Ramazan ayının nefsi terbiye ayı olduğunu ifade eden Baytar, “Bu mubarek ayda, kavga edilmez. Oruçlu kişi tartışmaz, gönül kırmaz ve başkalarını incitmez. ‘Oruçluyum’ diyerek kavga ve tartışma ortamından uzak durur. Çünkü oruç mideyi boş tutmak değil, kişinin nefsini terbiye etmesidir. Orucun hikmetleri kişiye sabrı ve nefse terbiyeyi sağlar. İftar vakti çok da aceleci olmamak gerek. İki dakika sonra iftar açılsa sakınca yoktur. Başkalarını rencide ettiğimizde, kırdığımızda orucun sevabında azalma olacaktır. Unutulmamalı ki Ramazan ayı kişinin nefsini manevi yenilenmeden geçirdiği bir sezondur” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi