MENÜ
Erzurum 27°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SGK’dan Gençlere özel yaklaşım
Sağlık-Yaşam
19 Nisan 2016 Salı 01:47

SGK’dan Gençlere özel yaklaşım

M.COŞKUN-Erzurum SGK İl Müdürü Bumin, Gençlere yönelik sağlık sigortalarında yeni düzenleme yapıldığını hatırlatarak, lise ve üniversiteyi bitirenlerin 2 yıl boyunca genel sağlık sigortası kapsamında olacağını söyledi.

Daha önce lise ve üniversiteyi bitirenler 6 ay süreyle sigortalı sayılıyorlardı. Şimdi 10 Şubat 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Kanununa göre, lise mezunlarında 20, yükseköğrenim mezunlarında 25 yaşını geçmemek üzere, okullardan mezun olanlar, 2 yıl daha genel sağlık sigortalısı sayılacak ve sağlık hizmetlerinden faydalanabilecek. Gençleri ilgilendiren bu kanunun önemine değinen Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Müdürü Hulusi Bumin, yasanın şuanda yürürlükte olduğunu ve ‘sigortam yok’ diyerek muayene olamayanlara duyurdu.

YASA GELDİ GENÇLER RAHATLADI

Yasayla birlikte gençlerin büyük bir rahatlama yaşadığını ifade eden Bumin, “Getirilen yeni düzenlemeyle Kanunun yürürlük tarihinden sonra lise ve dengi öğrenimden mezun olanlar 20 yaşını, yükseköğrenimden mezun olanlar 25 yaşını geçmemek kaydıyla mezuniyet tarihini takip eden günden itibaren iki yıl süreyle sağlık hizmetinden faydalanacaklardır. Kanunun yürürlük tarihinden önce mezun olanlar henüz iki yıllık süreyi doldurmayanlar mezuniyet tarihini takip eden günden itibaren iki yıllık sürenin tespiti yapılacaktır. Bu kapsamda olanlar, 10 Şubat 2016 tarihi sonrasında 2 yıllık süreden kalan süre kadar sağlık hizmetinden faydalandırılacaktır” dedi.

GENÇLER HAKKLARINDNA HABERDAR DEĞİL

Yeni düzenleme hakkında ayrıntılı bilgi almak için İl Müdürlüğüne ve Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerine başvuruda bulunulabileceğini de söyleyen Bumin, “Bu yeni düzenlemeden çoğu gencimizin haberi yok. Bu da muayene olması gerekirken muayene olamayan gençlerimizin mağdur olmasına neden oluyor. Çoğu vatandaşımızın özel hastanelere verecek paraları maalesef yok. Gençlerimiz üniversite ve liseden mezun olduktan sonra hakkının bittiğini düşünerek hastalıklardan daha çok zarar görüyorlar.” şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Erzurum Gazetesi