MENÜ
Erzurum 17°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Profesör Nasihati
Guncel
10 Ağustos 2013 Cumartesi 10:56

Profesör Nasihati

Erzurum'da, Prof. Dr. Muhammet Atamanalp, Ramazan sonrası yorulan bedenlerin bayram balık yenilerek dinlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Atamanalp, ramazanda kırmızı etin çok fazla tüketildiğini, bu nedenle yorulan bedenlerin bayram sonrası balık yenilerek dinlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Prof. Dr. Atamanalp, özellikle Doğu Anadolu bölgesinde kırmızı et tüketiminin çok fazla olduğunu, ramazan ayında tüketimin çok daha arttığını ifade etti. Prof. Dr. Atamanalp, "Bölgemizde yoğun olan kırmızı et tüketimi ramazanda daha da arttı. Balık yeme oranı ise çok azaldı. Ramazandan çıkan vatandaşlar balık tüketimini artırarak bedenlerini dinlendirebilirler. Fakültemizin alabalık tesislerinde her gün taze balık satışı yapılıyor. Balık etinin içerdiği zengin omega 3 yağ asitleri özelllikle insan vücudunun ihtiyaç duyduğu tüm vitaminleri içeriyor. Balığı her yönde ve her yaşta önerebiliriz. Mutlaka diyetlerde yer alması gereken özelliklere sahip. Bebeklerde kas gelişimi, çocuklarda zihinsel gelişim, yaşlılarda özellikle son yıllarda yapılan çalışmalarda alzheimerı önlediği ortaya konmuştur. Depresyona dahi iyi gelen balık her daim yoğun şekilde tüketilmelidir" diye konuştu. - Erzurum

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 hakan
 10 Ağustos 2013 Cumartesi 21:02
Başlık çok doğru olmamış, profesör yerine Uzman denilseydi keşke.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Erzurum Gazetesi