MENÜ
Erzurum 21°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Pasinler’de milli coşku doruktaydı
Guncel
13 Mart 2014 Perşembe 16:57

Pasinler’de milli coşku doruktaydı

Pasinler ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı

 ERZURUM (İHA) - Erzurum’un Pasinler ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Pasinler’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü nedeniyle sabah saat 09. 00’da Hükümet konağı önündeki Atatürk büstüne İlçe Kaymakamı Ali Ada, Garnizon Komutanı Yunus Baysal ve Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu tarafından çelenkler sunuldu. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

 Kutlama programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, “Pasinler’in düşman işgalinin 96. yılında, “İstiklâl Mücadelesinin meşalesini yakan Dadaşlar, yine aynı tarihi misyonu üstlenecektir” Pasinler’in tarih de taşıdığı değer dün olduğu gibi bugünde devam etmektedir. Pasinler sadece doğunun değil, Anadolu’nun sigortasıdır. Pasinler hem stratejik öneme sahiptir, hem de manevi ağırlığı olan bir ilçedir. Batılı devletlerin Anadolu üzerindeki emellerinin gerçekleşmesine 13 Mart’ta bu toplum İstiklâl mücadelesi vererek engel olmuştur. Kadını, erkeği, genci, ihtiyarı Dadaşlar; yüreklerinde iman ve vatan sevdasıyla düşmanın karşısına çıktılar. Bir ve beraber olmuş Pasinler’in imanlı evlatları önlerine kattığı Rusları ve işbirlikçilerini 13 Mart günü bu topraklardan söküp atmıştır.” dedi.

 Programda ayrıca İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün erkek ve kız bar ekiplerinin gösterilerinin yanı sıra kickboks grubu tarafından gösteriler sunuldu. Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine değinen şiirler ve kompozisyonlar okundu. Dereceye giren öğrencilere ve ilçede düzenlenen Kaymakamlık Kupası futbol müsabakalarında dereceye giren sporculara da ödüller verildi. Ödülleri AK Parti Erzurum Milletvekilleri Adnan Yılmaz ve Muhyettin Aksak, Pasinler Kaymakamı Ali Ada, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı, Ak Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Pasinler Cumhuriyet Başsavcısı Erhan Altın, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Ak Parti İlçe Başkanı Rahmi Kaya, Cumhuriyet Savcısı Mikail Yılmaz, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Güngör Şenses, verdiler. Tören araçların geçişiyle son buldu.

 Belediye önünde yapılan kutlamalara Pasinler Kaymakamı Ali Ada, Garnizon Komutanı Yunus Baysal, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Erzurum Milletvekilleri Muhyettin Aksak ve Adnan Yılmaz, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkurt, AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediyesi Adayı Mehmet Sekmen ve Saadet Partisi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faik Çalık, İlçe bürokrasisinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katılımıyla coşkuyla kutlandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Erzurum Gazetesi