MENÜ
Erzurum 23°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Palandöken Belediyesi’nde sözleşme sevinci
Ekonomi
3 Şubat 2014 Pazartesi 17:22

Palandöken Belediyesi’nde sözleşme sevinci

Palandöken Belediyesi işçilerine yüzde 25 zam verildi.Palandöken Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

 ELİF HASANÇEBİ

ERZURUM (İHA) – Palandöken Belediyesi işçilerine yüzde 25 zam  verildi.Palandöken Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

Palandöken Belediyesi Toplu iş sözleşmesi imza töreni Yıldızkent’te belediyeye ait şantiye toplantı salonunda yapıldı. Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Belediye Başkan Yardımcıları Zafer Bülent Engin, Doğan Alp, Nejdet Aydın ve Mahzar Özdemir, birim müdürleri, Hizmet-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal ile çok sayıda belediye çalışanı katıldı.

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal “İşveren ve sendikalılar adına emeğe, alın terine saygıyı yapılan bu toplu sözleşmeyle gösterdik. Biz en iyi sözleşmenin masada ve zamanında yapılan sözleşme olduğuna inanıyoruz. Bu sözleşmemiz de öyle olmuştur. 2014 yılı için geçerli olacak sözleşmemizin herkese hayırlı olmasını diliyorum ” İfadelerini kullandı.

BAŞKAN BULUTLAR”İŞÇİNİN ALIN TERİNE SAYGILIYIZ”

Toplu İş Sözleşmesi'nin imzalanmasının herkes için hayırlı olmasını dileyen Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “ Görev yaptığı 5 yıldır, belediye çalışanları beni çok iyi tanıdı. Kimsenin alın terine saygısızlık yapmayacağımı çok iyi biliyorlar. Benim bu tip konulardaki en büyük hassasiyetim işçinin alın teri kurumadan hakkını vermek bizim boynumuzun borcudur. Şu anda işçimin ikramiyesi, maaşı ve sosyal hakların dan alacağı bir tek kuruşu yoktur. Günü ve zamanın da haklarını veriyorum Allaha çok şükür ” ifadelerini kullandı.

Toplu İş Sözleşmesi'nin imzalanmasında Palandöken Belediyesinin Bütçesi'nin de göz önünde tutulduğunu ifade eden Başkan Bulutlar, “İşçilerimiz için optimum değeri bulduğumuza ve Palandöken 'de en üst düzeyde ücret ve çalışma ortamı sağladığımızı inanıyorum. Toplu İş Sözleşmesi ile işçi maaşlarının ortalama yüzde 25 oranında artış sağlarken çalışma şartlarında iyileştirdik. Bir yıl geçerli olacak olan bu sözleşmemiz de en düşük maaş alana 548 TL yansırken en yüksek maaş alan işçimizin maaşına 455 TL yansıyacak böylece işçiler arasındaki maaş dengesini de sağlanmış olduk. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 Konuşmaların yapılmasının ardından Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ile Hizmet-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, bir yıl gecerli olacak olan Toplu İş Sözleşmesini imzaladı. Sendika Belediye Başkanı Orhan Bulutlara, işçilere yönelik yaptığı adil ve hakkaniyetli çalışmaların dan dolayı teşekkür plaketi ve çiçek verdi.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 7 Şubat 2014 Cuma 09:44
Allah korkusu olmayınca herşey olur
 irfan doğar
 6 Şubat 2014 Perşembe 22:13
hayırdır bir yeremi gidiyorsun işçi zammını 3 den 25 e çıkardın, ben gidiyorum benden sonraki nasıl öderse ödesin mi, yoksa alın parayı yeter ki beni seçin mi hangisi
 beni de alsana
 3 Şubat 2014 Pazartesi 17:32
Başkanım ben devlette öğretmenim işçi kadronuza dahil olmak istiyorum.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi