MENÜ
Erzurum 13°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ortaöğretimde proje atağı
Eğitim
3 Aralık 2011 Cumartesi 12:07

Ortaöğretimde proje atağı

Atatürk Üniversitesi öncülüğünde öğretmenlere yönelik proje hazırlama ve yönetme çalıştayı düzenlendi. Fen Fakültesi’nde gerçekleştirilen çalıştayın açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer İrfan Küfrevioğlu, şuanda 180’ler seviyesinde olan ortaöğretim proje sayısını önümüzdeki bir iki yıl içinde 600’lere çıkarmayı amaçladıklarını söyledi.
ERZURUM
Atatürk Üniversitesi öncülüğünde öğretmenlere yönelik proje hazırlama ve yönetme çalıştayı düzenlendi. Fen Fakültesi’nde gerçekleştirilen çalıştayın açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer İrfan Küfrevioğlu, şuanda 180’ler seviyesinde olan ortaöğretim proje sayısını önümüzdeki bir iki yıl içinde 600’lere çıkarmayı amaçladıklarını söyledi.
 KÜFREVİOĞLU’NUN AÇIKLAMASI
TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın geleneksel olarak düzenlediği ortaöğretim öğrencileri arasındaki proje yarışmalarına Türkiye’nin dokuz bölgesinden en az projeyi Doğu Anadolu illerinin verdiğini hatırlatan Küfrevioğlu, “Biz bu konuya son iki yıldır büyük önem veriyoruz. Daha önce 60-70 civarında olan proje sayısını 180’ne çıkardık. Fakat bu da yetersiz. Lise müdürleriyle bir araya geldik ve onlardan söz aldık. 2012 yılında 240 proje sözünü bize verdiler. Fakat bu da yetersizdir, amacımız biri ki yıl içinde bölgemizden 500-600 civarında projeyi yarışmalara sokabilmektir.” Dedi.
 KURUMLARARASI İŞBİRLİĞİ
Bu konuda kurumlar arasındaki işbirliğinin önemine değine Küfrevioğlu, “Eğitimin başarısı bir anlamda bilgiyi üreten ve paylaşan üniversiteler ile bunları uygulamaya geçiren siz değerli eğitimcilerin birlikte çalışmalarına bağlıdır” şeklinde konuştu. “Bu çalıştayın konusunu teşkil eden proje hazırlama ve yönetme, günümüz dünyasında gittikçe önem kazanan bir husustur” diyen Küfrevioğlu, şöyle devam etti: “Bilgiyi ezberleme ve bunu sorulduğunda söylemekten ziyade, öğrenilen bilgileri uygulamaya geçirmek ya da uygulama esnasında bir şeyler öğrenmek günümüz eğitiminin en önemli konularından biridir. Çünkü öğrenme, yaparak ve yaşayarak olursa bunun kalıcılığının daha çok olacağı tartışılamayacak kadar açıktır.”
 EĞİTİMDE VERİMLİLİK VE PROJE AÇILIMI
TÜBİTAK, Milli Eğitim Bakanlığı gibi kurumların düzenlediği proje yarışmalarına katılmak üzere öğrencileri hazırlamanın önemine vurgu yapan Küfrevioğlu, “Öğrencileri proje yapmaya yönlendirmek, eğitimde verimin artırılması bakımından önemlidir” değerlendirmesini yaptı.
 Bu tür çalışmaların kalıcı olmasını arzu ettiklerini ifade eden Küfrevioğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bugün burada siz değerli öğretmenlerimizle üniversitemizin öğretim elemanlarını buluşturmak, bize heyecan vermektedir. Bu durumun devam etmesini, aramızdaki iletişimin gittikçe güçlenmesini ve bu konuda bölgemizde var olan potansiyelin bu çalışmalar yoluyla artmasını temenni ediyoruz.”Çalıştay’da öğretmenlerle öğretim üyeleri proje hazırlama ve yönetme konularını değerlendirdiler. Çalıştay’a Milli eğitim Bakanlığı’na bağlı Erzurum’daki okullardan çok sayıda öğretmen katıldı.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi