MENÜ
Erzurum 10°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Oltu Çayı’ndan ‘Buz’ akıyor!
Sağlık-Yaşam
21 Aralık 2013 Cumartesi 10:58

Oltu Çayı’ndan ‘Buz’ akıyor!

Oltu ilçesinde son günlerde etkili olan soğuk hava nedeniyle Oltu çayı tamamen buz tutarken, iş makineleri ve araçların da yakıt depoları dondu. Araçların depolarındaki don, pürmüz ve tenekede ateş yakılarak çözülmeye çalışıldı.

DURSUN MURAT AYDIN
ERZURUM (İHA) - Erzurum’un Oltu ilçesinde son günlerde etkili olan soğuk hava nedeniyle Oltu çayı tamamen buz tutarken, iş makineleri ve araçların da yakıt depoları dondu. Araçların depolarındaki don, pürmüz ve tenekede ateş yakılarak çözülmeye çalışıldı.
Oltu Özel İdare Şantiyesi Ekip Başı Hüseyin Acar, “Gece eksi 22 dereceye ulaşan soğuk havada iş makinasının dışarıda kalması mazotu dondurmuş. Bizde buz tutan mazotu pürmüz yardımıyla ısıtarak çalıştırabiliyoruz” dedi.Dondurucu soğuklardan en fazla öğrenciler etkileniyor. Sabahın erken saatinde okula giden öğrencilerden Muhammet Özden, “Aşırı soğuklardan dolayı zorluklar yaşıyoruz. Yollarda buzlanmalar oluyor” dedi.Öte yandan dondurucu soğukların etkili olduğu Oltu’da Oltu çayının donması görsel güzellikler oluşturdu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi