MENÜ
Erzurum 27°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Nüfusta Horasan farkı
Bölgeden
25 Şubat 2021 Perşembe 05:41

Nüfusta Horasan farkı

DOSİAD - Horasan ilçesi 38 bin 837 kişilik nüfusuyla Erzurum toplamında yüzde 5,12’lik orana sahip. İlçe Yakutiye, Palandöken ve Aziziye’den sonra ilin en nüfuslu ilçesi konumunda bulunuyor.

Horasan ilçesi 38 bin 837 kişilik nüfusuyla Erzurum toplamında yüzde 5,12’lik orana sahip. İlçe Yakutiye, Palandöken ve Aziziye’den sonra ilin en nüfuslu ilçesi konumunda bulunuyor. 2020 yılı ADNKS sonuçlarına göre 38 bin 837 kişilik nüfusu bulunan Horasan aynı zamanda 87 mahallesiyle de en yüksek sayıda yerleşim alanına sahip ilçeler arasında.

ADINI ERENLERDEN ALAN İLÇE

Horasan adını Ahmet Yesevi Hz’lerinin talebelerinden alan yüksek bir irfanı temsil ediyor. Beşeri sermayesi, ekonomik potansiyel ve değerleriyle bir farkındalık gösteren Horasan aynı zamanda halkının toprağına bağlılık ve sadakatiyle biliniyor. Huzur ilçesi Horasan Erzurum’un en az göç veren ilçelerinden. Köye Dönüş kapsamında ilçe metropol kentlerden de nüfus geri dönüşü alıyor.

10 BÜYÜK YERLEŞİM ALANI

Horasan ilçesinin en yüksek nüfuslu yerleşim alanları Adnan Menderes Mahallesi, Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi, Kazım Karabekir Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, İnönü Mahallesi, Esentepe Mahallesi, Kırkgözeler Mahallesi, HAsanbaba Mahallesi, Camii Kebir Mahallesi ve Mümtaz Turhan Mahallesi.

MAHALLELERİN TOPLAMDAKİ PAYLARI

2020 ADNKS verileri üzerinden DOSİAD tarafından kaydedilen analize göre Adnan Menderes Mahallesi ilçe nüfusunun yüzde 15.92’sini barındırıyor. Mahallerin n ilçe nüfusundaki payları Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi yüzde 6,74, Kazım Karabekir Mahallesi yüzde 6.40, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi yüzde 5.56, İnönü Mahallesi yüzde 3.69, Esentepe Mahallesi yüzde 2.64, Kırkgözeler Mahallesi  yüzde 2.55, Hasanbaba Mahallesi yüzde 2.24, Camii Kebir Mahallesi yüzde 2.22 ve Mümtaz Turhan Mahallesi yüzde 2.11 olarak sıralanıyor.

10 BÜYÜK YERLEŞİM ALANI NÜFUSU

2020 ADNKS’ye göre, Adnan Menderes Mahallesi 6 bin 186, Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi 2 bin 618, Kazım Karabekir Mahallesi 2 bin 488, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi 2 bin 163, İnönü Mahallesi bin 434, Esentepe Mahallesi bin 29, Kırkgözeler Mahallesi 992, Hasanbaba Mahallesi 870, Camii Kebir Mahallesi 864 ve Mümtaz Turhan Mahallesi 820 kişilik nüfusa sahip durumda.

87 MAHALLE SIRALAMASI

2020 ADNKS sonuçlarında Horasan Mahalleleri nüfus büyüklüklerine göre; Adnan Menderes, Recep Tayyip Erdoğan, Kazım Karabekir, Fatih Sultan Mehmet, İnönü, Esentepe, Kırkgözeler, Hasanbaba, Camii Kebir, Mümtaz Turan, Bulgurlu, Şerefiye, Kırklar, Hacıhalil, Aliçeyrek, Alagöz, Pirali, Kemerli, Tavşancık, Muratbağı, Arpaçayır, Kükürtlü, Yarboğaz, Ağıllı, Iğırbığır, Mollaahmet, Şeyhyusuf, Yürükatlı, Aras, Hızırilyas, Çamlıkale, Yüzören, Azap, Kadıcelal, Aşağıaktaş, Küçükkonak, İncesu, Tahirhoca, Yazılıtaş, Hacıahmet, Gerek, Güzelyayla, Yeşildere, Akçataş, Harçlı, Akçatoprak, Kaynarca, Saçlık, İğdeli, Teknecik, Dalbaşı, Ardı, Yıldıran, Yukarıbademözü, Karapınar, Kırkdikme, Kalender, Değirmenler, Kızlarkale, Yeşilöz, Yukarıhorum, Sekman, Kepenek, Eğertaşlar, Kırık, Haydarlı, Dönertaş, Çiftlik, Gündeğer, Yukarıtahirhoca, Karacaören, Pınar, Dikili, Hasanbey, Bahçe, Danişment, Çamurlu, Döllek, Aşağıbademözü, Yaylacık, Kızılca, Karaçuha, Çayırdüzü, Karabıyık, Pirhasan, Hızardere, Mollamelik olarak sıralandı.

Kaynak: haber fotosu: Şahap Çakır

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Erzurum Gazetesi