MENÜ
Erzurum 18°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mahallebaşı’nda arazi kavgası: 15 yaralı
Guncel
29 Nisan 2012 Pazar 03:38

Mahallebaşı’nda arazi kavgası: 15 yaralı

Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Yeşilören ile Susuz köylüleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle köyde başlayan tartışma şehir merkezinde çatışmaya dönüşürken, çeşitli yerlerine bıçak ve sopa darbesi alan 15 kişi yaralandı. Olayın meydana geldiği Tepemezarlık Caddesi adeta savaş alanını andırdı.
AHMET AKBUĞA (İHA) - Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Yeşilören ile Susuz köylüleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle köyde başlayan tartışma şehir merkezinde çatışmaya dönüşürken, çeşitli yerlerine bıçak ve sopa darbesi alan 15 kişi yaralandı. Olayın meydana geldiği Tepemezarlık Caddesi adeta savaş alanını andırdı.
Edinilen bilgiye göre, Tekman ilçesine bağlı Yeşilören ile Susuz köylülerinde yaşayan Sarıdemir ve Kaya aileleri arasında yaklaşık 6 yıldır süren arazi anlaşmazlığı nedeniyle bugün Erzurum şehir merkezi Mahallebaşı semti Tepemezarlık Caddesi üzerinde bıçak, pompalı tüfek ve sopaların kullanıldığı kavga çıktı. Yaklaşık 50'e yakın insanın karıştığı kavgada çeşitli yerlerinden darbe alan 15 kişi yaralanırken bazılarının durumunun ağır olduğu öğrenildi. Yaralılar Erzurum'da bulunan Palandöken, Yakutiye ve
Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Olay yerine giden polis ekipleri takviye ekipleri çağırarak kavgaya müdahale ederken, taraflar uzun süre ellerindeki sopa ve diğer suç aletleriyle etkisiz hale getirilmeye çalışıldı.
SEKEN KURŞUNLAR EVLERİN CAMINA İSABET ETTİ
Olay sırasında Tepemezarlık Caddesi adeta savaş alanına dönerken pompalı tüfekten çıkan mermiler çevredeki bazı evlerin camlarına isabet etti. Olayla ilgisi bulunmayan çevre sakinleri kurşunlara hedef olmaktan son anda kurtulurken, "Bir anda ortalık savaş alanına döndü. Sıkılan kurşunlar sağa sola sekti. Cama isabet etti. Evde oturan bir genç kızın hemen kafasının yanından geçti. Mucize eseri kimse vurulmadı" dediler.
Polis olayla ilgili çok sayıda kişiye gözaltına alırken, hastanelerde tarafların yeniden karşı karşıya gelmemeleri için geniş güvenlik tedbirleri alındı.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Mehmet Kalender
 29 Mayıs 2012 Salı 16:54
Eğitim diyorsunuzda nasıl bir eğitim....İnsanlarda en önemli şey kültürün enönemli ögesi olan doğru bir "hak anlayışı" yerleştirmektir...bunu başaramayan eğitim fuzuli bir aksesuardır....
 MÖKKEM DADAŞ OGUZHAN
 30 Nisan 2012 Pazartesi 09:43
büyük şehir ERZURUM bu yaşanan olaylar büyük şehire yakışmıyor eski derebeyleri gibi kendileri kendi işlerini kaba kuvvetle halletmeye kalkmışlar yıllar geçsede huy degişmiyor demekçi egitim şart egitime önem verilmeli vesselam
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Erzurum Gazetesi