MENÜ
Erzurum 25°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kuraklık balcılık sektörünü vurdu
Ekonomi
7 Ağustos 2014 Perşembe 06:38

Kuraklık balcılık sektörünü vurdu

M.COŞKUN-Erzurum’da bal sektörü, kuraklığın etkisiyle geçen yıla oranla bal üretiminde düşüş yaşandı. Yüzde 40’a yakın yaşanan düşüş sonucu yaz sonu bal fiyatları zammını kaçınılmaz kıldı.

Erzurum’da bal sektörü, kuraklığın etkisiyle geçen yıla oranla bal üretiminde düşüş yaşandı. Yüzde 40’a yakın yaşanan düşüş sonucu yaz sonu bal fiyatları zammını kaçınılmaz kıldı.

Bal işletmecisi Turgut Mollaoğlu, “Ben bu şehirde en çok bal sektörüyle iç içe olan birisiyim. Yakın tarihte hiç bu kadar kuraklık görülmemişti. Kuraklığa bağlı olarak ta bu kadar üretimde sıkıntı yaşanmamıştı. Şehrimizde bal üreticiliği önemli bir yer tutmaktadır. Üretici yeterince bal elde edemeyince tüketiciye de yeterince bal sunamadık. Dış illerden takviye ile farkı kapatmaya çalıştığımız bal piyasası pahalı masraflar çıkardı. Yaz sonu itibariyle de bu masraflar büyük bir ihtimal bal satışlarına yansıyacaktır. Şu aşamada 35 lira olan bir kavanoz balın fiyatı 45 TL’ye çıkmasını bekliyoruz. Şunu kesin olarak söyleyebilirim ki, bu sonbaharda bal fiyatlarında zam kaçınılmaz.” dedi.

KAÇAK BALA DİKKAT!

Turgut Mollaoğlu, “Özellikle son zamanlarda çok sık rastlanan kaçak bal bir diğer ismiyle merdiven altı bal piyasası hem biz bal satıcılarının hem de tüketiciyi olumsuz yönde etkiliyor. Nasıl üretildiği, hangi şartlar altında hazırlandığı belli olmayan kaçak balların artması sağlığımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Doğal bir balı tükettiğimizde farkedilir derecede faydaları belli olur. Aynı şekilde sağlıksız bir balında zaararları bellidir. Özellikle sadece şekerle üretilmiş bal yüzünden şeker hastalığı başta olmak üzere bir çok hastalığa neden olmaktadır. Tüketiciler ne olduğu belirsiz yerlerden bal almamalıdır. Televizyonda reklamları yapılan ve satılan ballar bu sağlıksız ballara en güzel örnektir.” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ejder tepesi
 7 Ağustos 2014 Perşembe 11:32
Yedirirsiniz bir ton toz şeker,alırsınız 1.5 ton şekerli bal,bunu da halka satarsınız.Sizi mi kayıralım.Amma ölçüyü doğru yapmayanların durumuna düştüklerini de hiç bilmezler mi?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi